Vijesti
2. 12. 2021.

Ni za jednog licemjera & politikanta koji se poigrava tuđim životima neće biti „popusta“!

Andrej Plenković: Dio oporbe, uz Milanovićevu podršku, minira trud liječnika i medicinskih sestara, naslikava se na prosvjedima, glumata o „slobodi“ iako su se mnogi od njih cijepili ili testirali, poziva na linč i pobunu zbog vatice, orkestrirano nastoji polarizirati društvo, nude ljudima lijekove protiv parazita kod životinja… Kaznama ćemo zaustaviti neodgovorne čelnike javnih tijela koji kršenjem mjera žele politikantski profitirati. Ni Ured Predsjednika RH nije eksteritorijalan, i oni će morati poštivati zakone svoje zemlje. Što će još smisliti Milanović? Da ne mora stati na crvenom? Znam da su svi skupa frustrirani jer će ova Vlada odraditi mandat do kraja, no tu im ne možemo pomoći.

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković održao je u Banskim dvorima, nakon Vladine sjednice, već tradicionalnu konferenciju za medije.

Nažalost, broj umrlih premašio je 11.000 - Covid potvrdama spriječeno je širenje zaraze na još 36.000 naših sugrađana

Donosimo ključne poruke: 

Ne razmatramo uvođenje obaveznog cijepljenja 

Ne, po stoti put, ne, nećemo nametati obvezu cijepljenja. Tu opciju uopće nismo razmatrali, a uvođenjem COVID potvrda ponudili smo mogućnost izbora svima koji se NE žele cijepiti. Mogu se testirati, i to i dalje na trošak države. 

Upravo oni koji se NE žele cijepiti ne bi trebali prosvjedovati, nego podržati ovu mjeru - jer upravo s COVID potvrdom pravo izbora dolazi do izražaja. One omogućuju ljudima koji se iz ovog ili onog razloga ne žele ili ne smiju cijepiti da se brzo, u sekundi, testiraju malom vaticom te da normalno dolaze u sve prostorije na koje se režim potvrda odnosi.

Kaznama ćemo zaustaviti neodgovorne čelnike 

Nećemo uvesti obavezno cijepljenje, ali izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti uvest ćemo kazne od 30.000 do 50.000 kuna, kazne koje se ne odnose na hrvatske građane, na običnog čovjeka, nego na čelnike javnih tijela koji bi demonstrativnim nepoštivanjem zdravstveno-zaštitnih mjera htjeli politikantski profitirati. 

Ne vjerujte lažnim prorocima koji se bešćutno poigravaju s tuđim životima!

Zaustavit ćemo neodgovorne čelnike u nakaradnom pozivanju ljudi na neposluh, zakon će ih penalizirati.

Glumataju iako su se cijepili ili testirali 

Svi su se već razotkrili, nema dileme da su prosvjedi stvar politikantstva. Neki oporbenjaci, uz Milanovićevu podršku, nemoralno miniraju rad liječnika i medicinskih sestara, naslikavaju se na prosvjedima, glumataju o „slobodi“ iako su se mnogi od njih cijepili ili testirali, pozivaju na linč i pobunu zbog vatice od sekunde, orkestrirano nastoje polarizirati društvo, zbunjuju ljude, predlažu im da koriste lijekove protiv parazita kod životinja… 

Za takve licemjere i politikante koji se poigravaju tuđim životima neće biti „popusta“! 

Neka Bernardić pročita katastrofalnu statistiku iz SDP-ova mandata! Most? Prosvjeduju protiv testiranja & narodu nude Ivermektin!

Nimalo nismo impresionirani 

Po nama pucaju iz svih oružja, to je i opoziciji i predsjedniku RH postao "sport", ali nimalo nismo njima impresionirani: uvest ćemo kazne za nepoštivanje protuepidemijskih mjera u javnim tijelima i nastaviti štititi zdravlje naših ljudi. COVID potvrde, s testiranjem, i dalje će vrijediti. 

SDP-ovci, bivši i preostali, pitajte svog Milanovića zašto otvoreno poziva na rušenje obrane od COVID-a, i to zbog testiranja od 0.3 sekunde!?

I Ured PRH morat će poštivati zakone svoje zemlje 

Ni Ured Predsjednika RH nije eksteritorijalan, i to će tijelo morati poštivati zakone zemlje u kojoj djeluje. Nije taj ured veleposlanstvo neke druge zemlje, pa da ondje ne ulaze inspektori hrvatske države. Što će iduće „smisliti“ Milanović? Da na semaforu ne mora stati na crvenom?

Licemjeri koji su se zaštitili kao lički medvjedi, besramni politikanti & egzibicionisti žele profitirati preko tuđih života!

Nesretna, frustrirana oporba, a i Milanović

Znam da su svi skupa frustrirani jer će ova Vlada RH odraditi mandat do kraja, no tu im ne možemo pomoći. Smetaju im i višenamjenski borbeni avioni, i rekordni rast BDP-a, i izvjesni ulazak u Schengen, i uvođenje eura, i Pelješki most... Što god mi napravili, oni će reći da to nije dobro. Baš su nesretni.

CROBAROMETAR: HDZ i dalje premoćno, uvjerljivo prvi. Imamo daleko veći rejting nego SDP i „NE Možemo“ skupa!

Podrška izvješću glavne državne odvjetnice 

Detaljno sam pročitao izvješće o nadzoru postupanja Uskoka u slučaju Žalac. Za mene je velika novost to da je predmet "Softver" na razini USKOK-a bio zaključen mjesecima prije nego li je Zlata Hrvoj-Šipek postala glavna državna odvjetnica. 

Ako je u nadzoru sve utvrđeno ovako kako je danas objavljeno u priopćenju, ne vidim nikakav - problem. Vladajuća većina u petak će u Hrvatskom saboru podržati izvješće glavne državne odvjetnice za 2020. i odbiti inicijativu oporbe. 

Teroristički napad & pozivi na linč - prava pitanja 

Za mene su sada teroristički napad na Banske dvore prošle godine i antivakserski pozivi na linč svih drugih jedina prava pitanja koje se tiče DORH-a. To su puno ozbiljnije teme, teme kojima bi DORH trebao više pozornosti posvetiti nego pitanju je li netko nešto precizno ili neprecizno rekao na presici. 

DORH bi morao češće, redovitije komunicirati s javnošću 

Naša Vlada, međutim, misli kako bi DORH morao češće, redovitije komunicirati s javnošću o brojnim temama s kojima se bavi. Moj je dojam od početka, već godinama, da je medijska politika DORH-a prezatvorena. I onda pitanja o njihovom radu najčešće dolaze onima koji s tim nemaju veze, izvršnoj vlasti, političarima… Određene nespretnosti se možda i događaju baš zbog nedostatka komunikacije. 

A A A