Vijesti
9. 12. 2021.

IN MEMORIAM: Dr. FRANJO TUĐMAN (10. prosinca 1999. - 10. prosinca 2021.)

U nacionalnom će sjećanju dr. Tuđman ostati upamćen kao najveći državnik kojeg je hrvatski narod imao u svojoj slavnoj i bremenitoj povijesti. Pod njegovim odlučnim vodstvom, Hrvatska je međunarodno priznata te je uz hrabrost i žrtvu hrvatskih branitelja oslobođena u Domovinskom ratu. Svojom je državničkom mudrošću osigurao mirnu reintegraciju hrvatskog Podunavlja, a državotvornom vizijom zacrtao europski i atlantski put Hrvatske.

„Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska!“

S neizmjernim ponosom, poštovanjem i trajnom zahvalnošću prisjećamo se prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, utemeljitelja suvremene hrvatske države i Hrvatske demokratske zajednice.

Pod odlučnim vodstvom dr. Tuđmana, Republika Hrvatska međunarodno je priznata te je uz hrabrost i žrtvu hrvatskih branitelja obranjena i oslobođena u Domovinskom ratu. Svojom je državničkom mudrošću osigurao mirnu reintegraciju hrvatskog Podunavlja, a državotvornom vizijom zacrtao europski i atlantski put Hrvatske.

U nacionalnom će sjećanju ostati upamćen kao najveći državnik kojeg je hrvatski narod imao u svojoj slavnoj i bremenitoj povijesti. Demokratska, slobodna i samostalna Hrvatska njegovo je najveće postignuće.

Prepoznavši povijesni trenutak, pod njegovim vodstvom HDZ je postao okupljajuća, stožerna stranka koja je, na temeljima nacionalne pomirbe i zajedništva domovinske i iseljene Hrvatske, vodila hrvatski narod do stoljećima sanjane slobode.

Neka mu je vječna hvala i slava!

Hrvatska demokratska zajednica

A A A