Vijesti
10. 12. 2021.

S neizmjernim ponosom i poštovanjem prisjećamo se dr. Tuđmana, utemeljitelja suvremene hrvatske države i HDZ-a

(VIDEO/PHOTO) U povodu 22. obljetnice smrti dr. Franje Tuđmana predsjednik Andrej Plenković položio je vijenac i zapalio svijeću na njegovom grobu na Mirogoju. „Iskazujemo trajnu zahvalnost velikom državniku koji je Hrvatsku doveo do slobode. Vjerni njegovim vrijednostima domoljublja, narodnjaštva i demokršćanstva, nastavljamo raditi na dobrobit hrvatskog naroda“. Izaslanstvo naše stranke, predvođeno glavnim tajnikom Krunoslavom Katičićem,  položilo je vijenac i ispred biste dr. Tuđmana kod njegove rodne kuće u Velikom Trgovišću. Utemeljitelji HDZ-a odali su počast prvom hrvatskom predsjedniku kod njegovog spomenika u Zagrebu.

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković, nakon polaganja vijenca na grobu prvoga hrvatskog predsjednika na zagrebačkom Mirogoju, poručio je da je dr. Franjo Tuđman preuzeo odgovornost za Hrvatsku i hrvatski narod u presudnim trenucima te u vrlo kompleksnim međunarodnim okolnostima osigurao da naša domovina, poslije dugih stoljeća, stekne svoju neovisnost i međunarodno priznanje:

- Postavio je temelje razvoja hrvatske demokracije i izgradnje institucija, uz potporu hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja predvodio našu zemlju u obrani od velikosrpske agresije i oslobađanju okupiranih teritorija te svojom državotvornom vizijom zacrtao put RH prema Europskoj uniji i Sjevernoatlantskom savezu.

Vjerni Tuđmanovim vrijednostima

Danas, 22 godine nakon što je dr. Tuđman preminuo, još jednom iskazujemo trajnu zahvalnost i poštovanje velikom državniku koji je Hrvatsku doveo do slobode - dodao je predsjednik Plenković: 

- Kao slijednici njegove doktrine i ideje o Hrvatskoj, vjerni njegovim vrijednostima domoljublja, narodnjaštva i demokršćanstva, vodimo se iznad svega interesima Hrvatske i nastavljamo raditi na dobrobit hrvatskog naroda i hrvatskih građana!

IN MEMORIAM: Dr. FRANJO TUĐMAN (10. prosinca 1999. - 10. prosinca 2021.)

U VELIKOM TRGOVIŠĆU ...

Izaslanstvo HDZ-a, predvođeno glavnim tajnikom Krunoslavom Katičićem, u povodu 22. obljetnice smrti utemeljitelja suvremene Hrvatske položilo je vijence i zapalilo svijeće ispred biste dr. Franje Tuđmana kod njegove rodne kuće u Velikom Trgovišću.

… I KOD SPOMENIKA U ZAGREBU

Zajednica utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“, na čelu s Mariom Kapulicom, odala je počast prvom hrvatskom predsjedniku, najvećem državniku kojeg je hrvatski narod imao u svojoj slavnoj i olujnoj povijesti, kod njegovog spomenika u Zagrebu.  

A A A