Vijesti
14. 12. 2021.

Iako su nam mjere među najblažima, profiteri dižu na bunu zbog brzog testa & COVID potvrda koje su već postale standard u svijetu!

(VIDEO) Predsjednik Andrej Plenković o sastanku nacionalnog vodstva HDZ-a: Susret s hrvatskim biskupima, usvajanje državnog proračuna, spremnost Hrvatske za Schengen, posjet Ukrajini i BiH, 22. obljetnica smrti dr. Tuđmana… S obzirom na toliki intenzitet događaja, nisam stigao upratiti što to Raspudić opet lamentira. Ne zanima me. Dok mi vodimo odgovornu politiku i štitimo nacionalne interese, taj se efemerni lik bavi nekakvim jeftinim provokacijama. Sitni politikanti „animiraju“ pojedince koji zaziru od cjepiva. Otpočetka je sve to ispolitizirano.

Donosimo ključne naglaske iz izjave predsjednika HDZ-a i Vlade RH Andreja Plenkovića te njegovih odgovora na novinarska pitanja nakon redovite sjednice Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i zastupničkih klubova HDZ-a u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu. 

Vrlo bogati, važni, uspješni tjedan 

Na redovitom sastanku nacionalnog vodstva HDZ-a rezimirali smo vrlo bogati, važni tjedan: sastanak Vlade RH sa Stalnim vijećem Hrvatske biskupske konferencije te naš zajednički poziv na cijepljenje i poštivanje zaštitnih mjera, usvajanje državnog proračuna … 

Pozivamo sve građane i vjernike da pridonesu prevladavanju COVID krize, ponajprije cijepljenjem & poštovanjem mjera koje idu za zaštitom života i zdravlja

… zaključak Vijeća EU-a za unutarnje poslove - na kojem je bio ministar Davor Božinović - o spremnosti Hrvatske za Schengen, uspješni posjet Ukrajini, dostojanstveno obilježavanje 22. obljetnice smrti dr. Franje Tuđmana …

Ima li što suverenističkije od Pelješkog mosta, Schengena & Rafalea?!

… Izborni sabor Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak", 20. godišnjica Udruge 100% HRVI Domovinskog rata, Opći sabor Mladeži HDZ-a, moj jučerašnji službeni posjet BiH... Pregršt aktivnosti! 

Želimo da se riješi anomalija koja muči Hrvate u BiH - Jedan narod ne smije drugome birati političke predstavnike!

Markov trg, Bruxelles, župani u Bjelovaru

Kao ozbiljna stranka, pripremali smo i za sutrašnji dan u Hrvatskom saboru, posljednji ovoga jesenskog zasjedanja, a u srijedu je i sjednica Vlade RH, potom odlazim u Bruxelles na summit Istočnog partnerstva i Europskog vijeća. Idućeg tjedna, u utorak, u Bjelovaru imamo sastanak Vlade s hrvatskim županima.

Financijsko izvješće & presjek rada u 2021. 

Za tjedan dana imat ćemo i posljednji sastanak nacionalnog vodstva HDZ-a u ovoj godini, i to u formatu Središnjeg odbora, na kojem ćemo usvojiti, među ostalim, Financijsko izvješće naše stranke - uz presjek rada u 2021. godini. 

Zahvalio sam potpredsjedniku Vlade RH Tomi Medvedu i ministru Darku Horvatu na natječaju za zamjenske kuće za obnovu od potresa na Banovini. Bio je to vrlo konstruktivan i sadržajan sastanak - uz osvrt i na borbu protiv COVID-a. 

Glavni klaun Cirkusa „Oporba“

S obzirom na toliki intenzitet događaja, nisam stigao upratiti što to Nino Raspudić opet lamentira. Ne zanima me, bavi se nebitnim. Dok sam ja u Sarajevu i Mostaru, dok se borimo za ravnopravnost Hrvata u BiH, smirujemo tenzije i dajemo potporu reformskom putu BiH, dok vodimo odgovornu politiku i štitimo nacionalne interese, taj se efemerni lik bavi nekakvim jeftinim provokacijama. 

Most je i dosad bio dno, a sad je - dno dna! Raspudić? Anacionalni ljevičar & pobornik „građanske BiH“ koji glumi suverenista

Sitni profiteri dižu na bunu 

Iako Hrvatska ima možda i najliberalnije mjere u Europi, sitni profiteri „animiraju“ pojedince koji zaziru od cjepiva, dižu na bunu protiv Vlade zbog testića od sekunde i COVID potvrda koje su standard već svugdje u svijetu. Otpočetka je sve to ispolitizirano. Trebamo davati povjerenje znanosti, liječnicima, struci, epidemiolozima - koji se već dvije godine bore za ljudske živote.

Pravo na život u središtu je zaštite ljudskih prava - Nećemo ustuknuti pred politikantima koji se poigravaju s tuđim sudbinama!

A A A