Vijesti
25. 1. 2022.

4 zastupnika u Europskom parlamentu - 4 priznanja za njihov angažman

Željana Zovko ponovno je izabrana za potpredsjednicu Odbora za vanjske poslove EP-a i za zamjenicu koordinatora EPP-a u tom odboru. * Prema podacima portala Politico Europe, Tomislav Sokol najaktivniji je zastupnik Kluba EPP-a na plenarnim sjednicama. * Karlo Ressler iznova je izabran za zamjenika koordinatora EPP-a, najjače političke obitelji u Europi, u Odboru za proračun. * Sunčana Glavak imenovana je za izvjestiteljicu EP-a za smanjenje emisija stakleničkih plinova u zrakoplovstvu, a i jedina je članica Delegacije HDZ/EPP koja sudjeluje u kreiranju Konferencije o budućnosti Europe.

ZOVKO: Sigurnosna i vanjska politika & ravnopravnost Hrvata u BiH

Željana Zovko ponovno je izabrana, za iduće dvije i pol godine ovog saziva, za potpredsjednicu Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta (AFET) i za zamjenicu koordinatora Europske pučke stranke (EPP) u tome istom odboru:

- Hvala kolegicama i kolegama na podršci i časti koju su mi iznova ukazali! Podjednako ću predano nastaviti pridonositi sigurnosnoj i vanjskoj politici EU-a te se zauzimati za stvarnu ravnopravnost Hrvata u BiH.

Stvarna ravnopravnost Hrvata & reforma Izbornog zakona - preduvjet euroatlantskog puta BiH

Naša Željana obnaša i dužnost potpredsjednice Kluba EPP-a.

Željana Zovko izabrana za potpredsjednicu Kluba zastupnika EPP-a u Europskom parlamentu!

SOKOL: Zdravstvo, zaštita potrošača & ulazak u Schengen

Doc. dr. sc. Tomislav Sokol na plenarnim je sjednicama najaktivniji zastupnik Kluba EPP-a - objavio je to prestižni portal Politico Europe.

Doc. dr. sc. Tomislav Sokol postao izvjestitelj Europske pučke stranke (EPP) za prekogranične prijetnje zdravlju

- Od prvog dana smatram da su konstruktivne rasprave i argumenti ključni za uspješno pronalaženje odgovora na zajednička pitanja. Ovo mi je dodatni motiv da budem snažni glas hrvatskih građana u Strasbourgu - istaknuo je Sokol.

Sokol postao izvjestitelj EPP-a za politiku tržišnog natjecanja - Kreirat će mišljenje o postupcima protiv Googlea i Amazona

U fokusu njegovih obraćanja u EP-u bili su zdravstvo, zaštita potrošača i korištenje EU fondova, ali i prava Hrvata u BiH te ulazak Hrvatske u Schengen.

RESSLER: Raspodjela sredstava & suzbijanje ilegalnih migracija

Hrvatska će imati velike koristi od europskog proračuna!

Karlo Ressler iznova je u Odboru za proračun izabran za zamjenika koordinatora EPP-a - najjače političke obitelji u Europi, koja okuplja narodnjačke i demokršćanske stranke desnog centra:

- I dalje ću čvrsto štititi hrvatske nacionalne interese kako pri donošenju odluka o raspodjeli izdašnih proračunskih sredstava EU-a, tako i u uzvraćanju na lažne optužbe kojima bi nas rigidna euroljevica htjela spriječiti da čuvamo granicu od ilegalnih migracija.

Hrvatska ne smije popustiti političkim pritiscima čiji je cilj promjena politike sprječavanja nezakonitih migracija!

GLAVAK: Klimatska neutralnost & budućnost Europe

Podsjetimo da je Sunčana Glavak - kao članica Odbora za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane (ENVI) - imenovana za izvjestiteljicu EP-a za smanjenje emisija stakleničkih plinova iz zračnog prometa za „Fit for 55“, jedan od ključnih programa kojim EU želi ispuniti svoje ambiciozne klimatske ciljeve:

- Energetskim, prometnim i poreznim politikama planiramo u EU-u do 2030. smanjiti neto emisije za barem 55% u usporedbi s razinom iz 1990. godine.

Sunčana Glavak - izvjestiteljica EPP-a za Novu industrijsku strategiju za Europu!

Naša Sunčana ujedno je jedina članica Delegacije HDZ/EPP koja sudjeluje u kreiranju Konferencije o budućnosti Europe, procesu jedinstvenom u svijetu - kroz koji će građani prijedlozima i komentarima utjecati na smjer europskih politika.

A A A