Vijesti
3. 2. 2022.

Poziv na suzdržavanje od retorike koja može poticati na agresivno ponašanje & na bezuvjetnu osudu svakog oblika radikalizma i govora mržnje!

O zaključcima saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Tomo Medved: „Svi smo se složili da je napad na Banske dvore bio teroristički čin. Odbor je pozvao i sva nadležna tijela da nastave istraživanja kako bi razjasnila sve okolnosti tog terorističkog djela i otkrila moguće pomagače i poticatelje“. Mario Kapulica: „Neuobičajeno je da predsjednik Odbora Hajdaš Dončić nakon sjednice iznosi osobna stajališta u obliku izdvojenog mišljenja, a da se NE referira na usvojene zaključke. Zašto?“.

Osim premijera Andreja Plenkovića, o sjednici Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora govorili su i potpredsjednik Vlade RH zadužen za nacionalnu sigurnost general Tomo Medved (Dnevnik HTV-a) te naš zastupnik Mario Kapulica, potpredsjednik navedenoga saborskog odbora.

Mogu i ja reći da je Milanović banda, da je korumpiran, da laže. Građanska BiH? Pitajte njegovog savjetnika Mesića zašto je želi

MEDVED: Svjedočimo zabrinjavajućem radikalizmu u javnom prostoru

Napad na Banske dvore pokazao je kolika prijetnja mogu biti radikalizirani pojedinci i grupe. Na sjednici smo se svi složili da se radi o terorističkom činu. Zadovoljena su tri elementa koja definiraju terorizam: 1. uporaba sile i nasilja; 2. izazivanje straha i užasa; 3. politički motiv.

Odbor je pozvao sva nadležna tijela i službe na nastavak istraživanja kako bi se razjasnile sve okolnosti napada na Markovu trgu te otkrili mogući poticatelji i pomagači. Također je pozvao sve zastupnike i ostale političke aktere na bezuvjetnu osudu svakog oblika radikalizma, govora mržnje i nasilja u društvu, ali i na suzdržavanje od retorike koja može poticati na agresivno ponašanje ili čak, nažalost, na novačenje novih počinitelja ovakvih terorističkih djela.

Penava nastavlja suludo opravdavati teroristički čin na Markovu trgu. Za njega je to “dječja igra, šala, pošalica“!?

Već duže vrijeme svjedočimo zabrinjavajućem radikalizmu i govoru mržnje u javnom prostoru.

ZAŠTO JE SDP-ov HAJDAŠ DONČIĆ PREŠUTIO ZAKLJUČKE?

Mario Kapulica: „Neuobičajeno je da predsjednik Odbora, a sada je to Siniša Hajdaš Dončić, nakon sjednice iznosi osobna stajališta u obliku izdvojenog mišljenja, a da se NE referira na usvojene zaključke. Ondje gdje on stavlja točku, institucije su stavile - zarez“.

Radikalizacija propagandnim ekstremističkim objavama

U zaključcima - iznio je naš zastupnik - Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost poziva i SOA-u da obrati pozornost na potencijalne sigurnosne prijetnje i terorističke ugroze koje predstavljaju pojedinci i grupe koji su radikalizirani propagandnim ekstremističkim objavama.

Neshvatljivo je da ijedan političar može pravdati nemili čin na Markovu trgu!

A A A