Vijesti
15. 2. 2022.

Zaštitne mjere bit će sveobuhvatne - dobre i za hrvatske građane i za gospodarstvo!

(VIDEO) Predsjednik Andrej Plenković nakon zajedničke sjednice Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i zastupničkih klubova HDZ-a u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu: Izvijestili smo o cjelovitom paketu mjera radi sprječavanja udara na standard hrvatskih građana uslijed očekivanog rasta cijena energenata od 1. travnja. Posebno vodimo brigu o onima koji su najugroženiji u našem društvu. Mjere će, međutim, biti dobre ne samo za građane, nego i za gospodarstvo.

Nakon sastanka nacionalnog vodstva HDZ-a, predsjednik naše stranke i naše Vlade stao je pred novinare.

Donosimo ostale naglaske iz izjave Andreja Plenkovića i njegovih odgovora na pitanja okupljenih novinara:

O trijumfu u Rogoznici

Izrazili smo zadovoljstvo pobjedom u 1. krugu naše kandidatkinje Anite Živković na izvanrednim izborima za načelnicu Rogoznice. To je potvrda dobrog rada i povjerenja koje uživaju HDZ u toj općini Rogoznica i cijela naša stranka. Gđi Živković želim puno uspjeha i veselim se suradnji.

Anita Živković - nova načelnica Rogoznice

O urednom poslovanju HDZ-a

Na redovitom sastanku nacionalnog vodstva HDZ-a usvojili smo i Godišnje financijsko izvješće HDZ-a za 2021. - u kojoj smo, unatoč izvanrednim troškovima s kojima smo bili suočeni, i dalje poslovali bez ikakvih kredita, pozajmica, dugova, neplaćenih računa... Već šest godina dobivamo najbolje ocjene Državne revizije.

Godišnje financijsko izvješće: Transparentnost poslovanja & odgovorno i racionalno upravljanje financijama!

Razmotrili smo i sve ostale aktualne teme, od aktivnosti Vlade RH i Hrvatskog sabora do našega međunarodnog angažmana. Sve u svemu, bila je to kvalitetna i sadržajna sjednica.

O ustavnosti COVID potvrda & politikantima

Nema nikakvog iznenađenja u odluci Ustavnoga suda RH o ustavnosti i zakonitosti COVID potvrda u javnom sektoru.

Imate, međutim, politikante kojima su i najblaže protuepidemijske mjere odviše "restriktivne", i to u zemlji s rastom BDP-a većim od 10%, u kojoj se odvijaju društvene, obrazovne i gospodarske aktivnosti, u kojoj smo imali sjajnu turističku sezonu, očuvali 700.000 radnih mjesta, isplatili plaće u privatnom sektoru, spasili 120.000 poduzeća…

Hrvatska ima 2. najbrže rastuće gospodarstvo u cijeloj Europskoj uniji!

O orkestiranoj hajci protiv Frke-Petešića

Ta haranga, ta besramna, orkestirana hajka protiv Zvonimira Frke-Petešića - koja traje već mjesec dana - jedna je od zločestijih, glupljih i iritantnijih pojava u javnom prostoru.

O Krš-Pađene & jednoj prijašnjoj Vladi

Krš-Pađene? Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić dao je izjavu prije kojih sat vremena, istraga je u tijeku. Ne želim i ne mogu komentirati ficleke koji cure iz istraga, ono što netko u različitim iskazima navodno tvrdi. Tu „priču“ smo naslijedili od jedne prijašnje Vlade. Vjerujem kako bi ljude zanimalo tko je dotičnu firmu doveo u Hrvatsku. Nadam se da to zanima i DORH.

O Čačiću, Banožiću & modernizaciji HV-a

S obzirom na njegove izjave o ministru obrane Mariju Banožiću, na današnjem sam koalicijskom sastanku Radimiru Čačiću direktno rekao: „Ako je netko partner - onda se ponaša partnerski. Ako je netko oporba - neka se ponaša kao oporba".

Dok Milanović nanosi međunarodnu štetu Hrvatskoj, mi za manje novca nabavljamo više Bradleyja!

Banožić ima proračun od 7.2 milijarde kuna, potpisao je ugovore za zrakoplove Rafale i borbena vozila Bradley. Volio bih da je neki drugi ministar obrane mogao imati takve rezultate iza sebe. Samo ja odlučujem o tome tko će biti u Vladi, nitko drugi.

A A A