Vijesti
14. 3. 2022.

„GREDELJ“: Posao vrijedan dvije milijarde eura osigurat će nova radna mjesta & pridonijeti hrvatskom izvozu!

PVRH Andrej Plenković posjetio je u Zagrebu Tvornicu željezničkih vozila „Gredelj“, koju je nakon 9 godina stečaja preuzela slovačka tvrtka Tatravagonka. „Čestitam na memorandumu o 10-godišnjoj suradnji s austrijskim Innofreightom, koja će osigurati dugoročnu održivost rada. Uz postojećih 400, otvorit će se još čak 600 radnih mjesta!“. Da, dok drugi ruše ili podmeću, mi radimo!

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a naglasio je da je potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju između Tatravagonke, Budamara i austrijskog Innofreighta sklopljen posao vrijedan dvije milijarde eura, koji će osigurati dugoročnu održivost rada kroz deset godina.

400 + 600 = 1.000

Andrej Plenković je podsjetio da je Tatravagonka u prosincu preuzela Tvornicu željezničkih vozila „Gredelj“, koja je šest mjeseci bila u najmu.

Rekordni rast BDP-a rezultat je naših snažnih mjera & agilnosti hrvatskog gospodarstva!

Istaknuo je da u toj kompaniji, svojevrsnom simbolu Zagreba, trenutačno radi 400 radnika, a planira se zaposliti još njih 600:

- Proizvodnja dvostrukih vagona za prijevoz kontejnera osigurat će nova radna mjesta te predstavljati veliki doprinos hrvatskome izvozu.

Dugoročna korist za hrvatsko gospodarstvo

Na kraju, predsjednik Plenković zahvalio je ministrima Olegu Butkoviću i Tomislavu Ćoriću te svima koji su bili uključeni u ovaj dobar posao:

- Posebno zahvaljujem vodstvu Tatravagonke i Budamara koji su tako brzo nakon preuzimanja kompanije sklopili ovakav posao koji znači dugoročnu održivost te korist za hrvatsko gospodarstvo i hrvatski izvoz. 

Dok drugi ili ruše ili dangube, mi radimo! I Bradley, i povećanje plaća i zaposlenosti, i dvoznamenkasti rast BDP-a!

A A A