Vijesti
17. 3. 2022.

Europski parlament imenovao je Tomislava Sokola svojim izvjestiteljem za digitalizaciju javnih usluga & e-upravu!

Čestitamo! „Zauzet ću se za to da građani imaju pristup što širem krugu javnih usluga putem širokopojasnog interneta. Također, u ovim izazovnim geopolitičkim okolnostima, nužno je osigurati i da infrastruktura država članica EU-a bude sigurna od hibridnih napada“ - poručio je naš eurozastupnik, inače i docent na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Ovo veliko priznanje za doc. dr. sc. Tomislava Sokola (HDZ/EPP) dolazi tjedan dana nakon što je Europski parlament (EP) usvojio njegovo izvješće na temu „Kohezijska politika kao instrument za smanjenje nejednakosti u zdravstvu“.

Kohezijski fondovi su rješenje za jednaku zdravstvenu skrb u svim zemljama EU

- Zahvaljujem na ukazanom povjerenju. Digitalna i zelena tranzicija prioriteti su ovog institucionalnog saziva Europske komisije (EK) i stoga je važno inzistirati na proširenju opsega javnih usluga koje se pružaju digitalno. COVID je iz temelja promijenio navike građana, rad od kuće dio je svakodnevice, a trend digitalizacije još snažniji. Povećana je kupovina na internetu, digitalne usluge postale su nezamjenjive - istaknuo je Sokol.

Hibridne prijetnje - realnost

Izdvojio je svoja dva prioriteta u ovim, kako napominje, izazovnim geopolitičkim okolnostima, u kojima su hibridne prijetnje našim digitalnim sustavima postale realnost:

- Radeći na izvješću, zauzet ću se za to da građani imaju pristup što širem krugu digitalnih javnih usluga putem širokopojasnog interneta. Također, moramo osigurati da pružanje javnih usluga bude otporno na hibridne prijetnje i da digitalna infrastruktura svih država članica Europske unije bude zaštićene od napada.

S potpredsjednicom Europske komisije

O tim sam prioritetima na sjednici Odbora za unutarnje tržište i zaštitu potrošača EP-a (IMCO) izvijestio i Margrethe Vestager, izvršnu potpredsjednicu Europske komisije zaduženu za digitalizaciju - zaključio je naš europarlamentarac.

A A A