Vijesti
30. 3. 2022.

Pula, Zagreb, Split… Oporbi se sve raspada, stoga i izmišlja „neslogu“ u HDZ-u. Jedinstveni smo u potpori predsjedniku Plenkoviću i našoj Vladi!

Branko Bačić: Nemoćna kakva jest, oporba bezuspješno prikriva kaos, probleme u svojim redovima. Smeta joj premoćni rejting HDZ-a. Umjesto bacanjem klipova pod noge drugih, bilo bi joj bolje da se posveti sebi i sredinama u kojima joj se urušila vlast. Davor Božinović: Na sastanku nacionalnog vodstva HDZ-a u Karlovcu potvrdili smo svoju snagu i zajedništvo. Premijer ima punu podršku svih tijela naše stranke i vladajuće koalicije za rekonstrukciju. Njegov mandat uključuje, naravno, i izbor tima s kojim će raditi.

BAČIĆ: Sitna, promašena, neozbiljna oporba

Predsjednik Kluba zastupnika i nacionalni potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić istaknuo je da se oporbi sve raspada, pa stoga i izmišlja „neslogu“, „sukobe“ u HDZ-u:

- Pula, Zagreb, Split… Nemoćna kakva jest, oporba sitnim, promašenim podbadanjima bezuspješno prikriva kaos u svojim redovima i nastoji skrenuti pozornost s vlastitih problema. Smeta joj visoki, premoćni rejting HDZ-a, u kojem vlada puno jedinstvo u potpori predsjedniku Andreju Plenkoviću i Vladi RH.

Konsenzus o manjem PDV-u na hranu, potvrda ozbiljnosti parlamentarne većine & novi oporbeni - debakl!

Destruktivci ne znaju bolje

Za razliku od neozbiljne oporbe - napomenuo je Bačić - parlamentarna većina je stabilna, čvrsta:

- Umjesto floskulama i bacanju klipova pod noge drugih, oporbi bi bilo bolje da se posveti sebi i sredinama u kojima joj se urušila vlast, a da u Hrvatskom saboru napokon počne iznositi i neke korisne prijedloge.

S obzirom na njezinu nesposobnost i neznanje, teško ćemo to dočekati - zaključio je.

BOŽINOVIĆ: HDZ je i dalje uvjerljivo najjača politička opcija

Premijer Andrej Plenković ima punu potporu i svih tijela naše stranke i vladajuće koalicije za rekonstrukciju Vlade RH, a njegov mandat uključuje, naravno, i izbor tima s kojim će raditi - naglasio je potpredsjednik Vlade i međunarodni tajnik HDZ-a dr. sc. Davor Božinović:

- HDZ je i dalje, prema svim istraživanjima, uvjerljivo najjača politička opcija u zemlji, a na sastanku našega nacionalnog vodstva u Karlovcu, na kojem smo se okupili u ovolikom broju prvi put tijekom epidemije, potvrdili smo svoju snagu i zajedništvo.

Dobio sam mandat od svih tijela HDZ-a & vladajuće koalicije za rekonstrukciju Vlade RH & nastavak gospodarskog rasta!

Snaga zajedništva

Zajedništvo je to važnije - dodao je Božinović - budući da se Europa i Hrvatska suočavaju s golemim izazovima:

- A to su ruska agresija i rat na nekoliko sati vožnje od Zagreba, eksplozija cijena energenata na svjetskom tržištu, planirana ulaganja u EU obranu kakva su do prije mjesec dana bila nezamisliva, izbjeglički val koji još nije dosegnuo vrhunac...

Proširenjem LNG terminala & NE Krško jačamo suradnju sa Slovenijom & energetsku neovisnost!

A A A