Vijesti
15. 4. 2022.

Čestitka predsjednika Andreja Plenkovića u povodu blagdana Pesaha

Svim hrvatskim građanima židovske vjere od srca čestitam Pesah u želji da nadolazeće blagdane provedete u ozračju mira, sreće i zadovoljstva, u krugu obitelji i najmilijih. Neka nam poruka Pesaha, blagdana koji slavi izbavljenje od ropstva i slobodu, bude nadahnuće i poticaj da ustrajemo u zaštiti temeljnih ljudskih prava, u zajedništvu i uzajamnom poštovanju.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske demokratske zajednice uputio je čestitku građanima židovske vjere u povodu blagdana Pesaha, u kojoj stoji:

Ostvarenje slobode - najvrjednije blago pojedinca i naroda

Pesah, blagdan koji slavi izbavljenje od ropstva i slobodu, podsjeća nas da je ostvarenje slobode najveće i najvrjednije blago pojedinca, zajednice i naroda.

Upravo u današnja izazovna i teška vremena, ne smijemo zaboraviti poruku Pesaha. Neka nam ona bude nadahnuće i poticaj da ustrajemo u zaštiti temeljnih ljudskih prava, u zajedništvu i uzajamnom poštovanju.

Hag Pesah sameah!

Svim vjernicima i vjernicama židovske vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj od srca čestitam Pesah u želji da nadolazeće blagdane provedete u ozračju mira, sreće i zadovoljstva, u krugu obitelji i najmilijih.

Hag Pesah sameah!

A A A