Vijesti
17. 4. 2022.

Sabiremo misli u želji da još više pomognemo potrebitima. U tragediji koja je snašla ukrajinski narod Hrvatska je opet pokazala svoje veliko srce

Josip Bozanić. „Još jednom svima želim sretan i blagoslovljen Uskrs. Ovo je vrijeme kada svi zajedno u miru možemo propitkivati ono što radimo, svoje postupke i odluke, kako bismo bili još bolji prema drugima. Drago mi je da su na najveći kršćanski blagdan s nama na misi bili i prognanici iz Ukrajine, uglavnom žene s djecom, koji su u ovim teškim okolnostima našli privremeni dom u RH. Pružamo im punu potporu“.

Nakon svete mise u Bogoslužnom prostoru b. Alojzija Stepinca na Kaptolu, predsjednik Vlade RH i HDZ-a u izjavi za medije još jednom je svima zaželio sretan i blagoslovljen Uskrs:

- Ovo je vrijeme kada svi zajedno u miru možemo propitkivati ono što radimo, svoje postupke i odluke, kada nastojimo sabrati misli kako bismo bili još bolji prema drugima, posebno prema najpotrebitijima.

Uskrsna čestitka predsjednika Andreja Plenkovića

Solidarni s prijateljskim ukrajinskim narodom

Drago mi je da su na najveći kršćanski blagdan s nama na misi - nastavio je Andrej Plenković - bili i prognanici iz Ukrajine, uglavnom žene sa svojom djecom:

- U ovim teškim okolnostima našli su privremeni dom u Hrvatskoj. Pružamo im punu potporu. U tragediji koja je snašla prijateljski ukrajinski narod Hrvatska je ponovno pokazala svoje veliko srce.

Najoštrije osuđujemo strašne zločine nad ukrajinskim civilima - Hrvatska podupire međunarodnu istragu!

Kardinal Bozanić: Budućnost ne pripada nasilju

Misno slavlje predvodio je kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup i metropolit. U propovijedi je pozvao vjernike da budu spremni pomoći, da molimo za sve naše potrebite i prognanike iz Ukrajine, za Domovinu i za mir:

- Kao vjernici uskrsnuća, pozvani smo izgrađivati svijet zajedništva i solidarnosti, nasuprot obeshrabrenosti i sebičnosti. Trebamo odbiti prihvatiti stvarnost prema kojoj je krvnik vječno u pravu u odnosu na svoju žrtvu. Budućnost ne pripada nasilju, to je duboki smisao Uskrsa.

Medved, Božinović, Grlić Radman, Obuljen Koržinek

Uz predsjednika Plenkovića na misi su bili i potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman te ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

A A A