Vijesti
28. 4. 2022.

Nadležni saborski odbori podržali Filipovića i Piletića za nove ministre! Plenković: Siguran sam da će obojica biti na visini zadaća i izazova

(PHOTO) Predsjednik Vlade RH i HDZ-a predstavio je naše nove ministre na tzv. saslušavanju pred resornim odborima Hrvatskog sabora: Mladi su i prepuni energije, a bogati iskustvom. Jedan je ugledni sveučilišni profesor ekonomije, ekspert za upravljanje poslovnim sustavima; drugi je uspješni gradonačelnik Novske, koji se dokazao s nizom realiziranih razvojno-socijalnih projekata. S obzirom na njihovu i snažnu volju i kompetencije, vrlo brzo će preuzeti sve konce u svojim kompleksnim resorima. Odlično će se uklopiti u naš tim u Banskim dvorima. Dat će sve od sebe.

Nakon što ih je premijer Andrej Plenković predstavio resornim saborskim odborima, Marin Piletić i Davor Filipović prošli su tzv. saslušavanje, na kojem su prezentirali svoju viziju rada i odgovarali na pitanja zastupnika.

Marin Piletić umjesto Josipa Aladrovića, Davor Filipović umjesto Tomislava Ćorića & Anja Šimpraga umjesto Borisa Miloševića

Nadležni odbori na zajedničkim su sjednicama velikom većinom glasova prvog podržali za novog ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a drugog za novog ministra gospodarstva i održivog razvoja.

MARIN PILETIĆ: Ispunit ćemo sve resorne ciljevi iz Programa rada Vlade u ovom mandatu

Prosječna neto plaća od 7.600, a minimalna od 4.250 kkuna; 100.000 novih radnih mjesta; stopa zaposlenosti od 70, a nezaposlenosti ispod 5%; povećanje mirovina za 10%; povećanje zajamčene minimalne naknade na 1500 kuna i smještajnih kapaciteta za stare i nemoćne… Dat ću sve od sebe da se u cijelosti ispune svi resorni ciljevi iz Programa rada Vlade RH u ovom mandatu! Dovoljno je vremena da uspijemo, puno je toga, kroz kontinuirani rad, već ostvareno.

U našem mandatu prosječna neto plaća porasla za 1.810 kuna, a u 7 godina prije za svega - 374! Nastavljamo s gospodarskim rastom & smanjivanjem javnog duga

Zahvala na povjerenju

S osloncem na nedvojbena postignuća iz prvog mandata naše Vlade, predvođene predsjednikom Andrejem Plenkovićem, na parlamentarnim sam izborima imao čast braniti boje HDZ-a u 6. izbornoj jedinici te promicati program „Sigurna Hrvatska“. Zahvaljujem na povjerenju da postanem dio tima koji će do 2024. u potpunosti realizirati taj pobjednički program na dobrobit hrvatskih građana!

DAVOR FILIPOVIĆ: Učinit ću sve da svojim znanjem i trudom pridonesem Vladinim uspjesima

U svakom sam poslu davao cijelog sebe - takav ću biti i kao ministar! Studirao sam na Harvardu, doktorirao ekonomiju s 26 godina, nastupao za juniorsku reprezentaciju Hrvatske u košarci i s njom osvojio europsko zlato, radio kao investicijski analitičar. Izvanredni sam sveučilišni profesor, autor 77 stručnih radova, dobitnik državne nagrade za znanost.

Ovo je velika čast, ali i odgovornost. Učinit ću sve da svojim znanjem i trudom pridonesem uspjesima naše Vlade!

36.000 zaposlenih više nego godinu prije, NPOO natječaji vrijedni 1.61 milijardi & veliki uspjeh hrvatske policije

Ozbiljni pristup poslu

Provedba reformi i projekata iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, zelena i digitalna tranzicija, maksimalno korištenje EU sredstava, reguliranje cijena goriva, potpora izvoznicima, gospodarenje otpadom, daljnji razvoj vodoopskrbne mreže, osnaživanje energetske neovisnosti… Ozbiljno pristupam poslu, usuđujem se reći da sam dobro upoznat sa zadaćama koje su preda mnom.

Od svoje godišnje potrošnje plina, RH čak 57% namiruje preko LNG terminala. Više nismo energetski ovisni o autokratskom ruskom režimu!

A A A