Vijesti
2. 5. 2022.

Predsjednik Andrej Plenković čestitao Ramazanski Bajram

Neka vam ovaj veliki blagdan protekne u miru i radosti, u krugu obitelji i najmilijih. Vlada RH nastavit će njegovati i čuvati dobre odnose s Islamskom zajednicom. Naša suradnja i međusobno uvažavanje ključ su za izgrađivanje kvalitetnog zajedničkog života. Neka vam je plemeniti Bajram blagoslovljen!

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković uputio je čestitku predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiji Azizu ef. Hasanoviću i svim vjernicima islamske vjere u povodu Ramazanskog Bajrama:

Stogodišnja tradicija

U ime Vlade i u svoje osobno ime, svim vjernicima islamske vjere u Republici Hrvatskoj od srca čestitam Ramazanski Bajram, sa željom da vam ovaj veliki blagdan žrtve i odricanja protekne u miru i radosti, u krugu obitelji i najmilijih.

Ponosan sam što je Hrvatska svojom stogodišnjom tradicijom i dobrom praksom primjer kvalitetne integracije Islamske zajednice u hrvatsko društvo.

Kvalitetni zajednički život

Vlada će kao i dosad nastaviti njegovati i čuvati naše izuzetno dobre odnose.

Vjerujem da ćemo kontinuiranom suradnjom i uzajamnim uvažavanjem pridonijeti daljnjem jačanju međusobnog prijateljstva i kvalitetnog zajedničkog života.

Neka vam je plemeniti Bajram blagoslovljen!

IFTAR RAMAZANSKOG POSTA

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek sudjelovala je u nedjelju, kao izaslanica hrvatskog premijera, na svečanom prijemu i iftaru Ramazanskog posta.

U ime Vlade RH čestitala je Bajram svim pripadnicima Islamske zajednice u Hrvatskoj. Bajram Šerif Mubarek Olsun!

A A A