Vijesti
17. 5. 2022.

Ruski čovjek s Pantovčaka nastavlja s huškanjem, vrijeđanjem i lažima - Tome treba stati na kraj!

(VIDEO) PVRH Andrej Plenković iz Banskih dvora: Zadnjih mjesec dana svjedoci smo Milanovićevog huškanja prvo protiv saborskog zastupnika Zekanovića i ministra Banožića, za koga kaže da ga treba uhapsiti, poslati u zatvor itd. Taj moskovski čovjek s Pantovčaka vrši nedopušteni pritisak na tijela državnog progona, koja niti na jedan niti na drugi slučaj još nisu reagirali. S druge strane, DORH je na moju puno blažu izjavu reagirao promptno. Ne možemo dopustiti dvostruke aršine. To je bio razlog mog poziva glavne državne odvjetnice.

Predsjednik Vlade i HDZ-a održao je konferenciju za medije nakon redovitog sastanka parlamentarne većine.

Ne smiju postojati dvostruka mjerila

Osvrnuo se na nastavak Milanovićeva huškanja i vršenja pritiska na DORH:

- Mjesec dana prije izbora 2020. godine, kada je netko od HDZ-ovih članova bio optužen, rekao sam da od DORH-a očekujem da gledaju i neke druge dijelove Hrvatske, gdje postoje slučajevi vezani i za pripadnike drugih stranaka. DORH je na to reagirao odmah. Sutradan. A ovdje već mjesec dana moskovski čovjek s Pantovčaka huška na zastupnika i na ministra obrane. To je nedopustivo. Poanta mog poziva glavne državne odvjetnice bila je da vidim o čemu se radi, zašto se dopušta da netko radi pritisak na DORH i člana Vlada. Na ovo se moralo reagirati i staviti točku. Ne smiju postojati dvostruka mjerila.

Milanović - patološki lažljivac

Poručio je da u potpunosti poštuje neovisni rad DORH-a, policije i institucija:

- Zadnjih mjeseci i godina podignut je niz optužnica protiv ministara i članova HDZ-a. I nitko nam ne može predbacivati da imamo utjecaj na DORH.

Ponovio je da Milanović nastavlja s difamacijama u hrvatskom političkom prostoru:

- Ruski čovjek kontinuirano iskrivljava informacije. Vrijeđa i laže da je moj pokojni otac bio udbaš, da sam ja udbaš. Stalno ponavlja laž ne bi li na kraju netko možda pomislio da je to istina. Tome treba stati na kraj! Neka taj lažljivac dokaže ono što govori! U načelu, najbolje je nekoga tako nebitnoga, poput ruskog čovjeka na Pantovčaku, ignorirati. Da javnost to sama vidi.

Fijasko oporbe

Osvrnuo se na inicijative o raspuštanju Sabora:

- Oporba je svojim doživjela pravi fijasko. Za razliku od njih, mi se bavimo bitnim pitanjima. Vladajuća većina je stabilna i čvrsta.

Hoće li se raspustiti nemoćna & bespredmetna oporba?

Europodručje & Schengen

„Idemo prema završnim odlukama Europske unije glede hrvatskog članstva u europodručju. Očekujemo i završne razgovore oko pristupanja Schengenu“ - kazao je predsjednik Vlade i HDZ-a.

Hrvatska spremna za euro!

Borba protiv inflacije

Što se tiče nastavka rasta stope inflacije, kazao je da podaci za travanj nisu dobri, ali da će Vlada po potrebi reagirati:

- Koristit ćemo sve alate koji su nam na raspolaganju, sukladno situaciji. Moguće je i zamrzavanje cijena, ali to je zadnja opcija.

A A A