Vijesti
24. 5. 2022.

Hrvatska više nema makroekonomskih neravnoteža! A prisjetimo se samo u kojem smo ekonomskom ponoru i kreditnom 'smeću' bili za vrijeme SDP-a…

(VIDEO) Uz Irsku smo jedina članica EU-a koja je uspjela izići iz procedure makroekonomskih neravnoteža! Plod je to 6-godišnjih napora naše Vlade, odgovornog vođenja državnih financija, smanjenja udjela javnog duga, ali i rasta BDP-a, plaća i zaposlenosti. Imamo najveći broj radnih mjesta od samostalnosti, i to usprkos globalnoj krizi! Zadovoljni smo i s rastom, prema svim istraživanjima, rejtinga HDZ-a, kao i s Planom 'RePower EU'. RH će dobiti izdašna sredstva za proširenje kapaciteta LNG terminala, dalekovoda i naftovoda te postati ključna točka za opskrbu srednje Europe energentima - istaknuo je Branko Bačić nakon sastanka vodstva naše stranke.

Nakon redovite zajedničke sjednice Predsjedništva, Nacionalnog vijeća te klubova zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu, pred novinare je stao potpredsjednik naše stranke Branko Bačić.

Donosimo ključne poruke iz njegove izjave i odgovora na pitanja novinara:

Veliko postignuće

Izrazili smo zadovoljstvo odlukom Europske komisije o izlasku RH iz procedure makroekonomskih neravnoteža. Uz Irsku, jedina smo članica EU-a kojoj je to uspjelo! Plod je to 6-godišnjih napora naše Vlade, predvođene premijerom Andrejem Plenkovićem, odgovornog upravljanja državnim financijama, smanjenja udjela javnog duga, ali i rasta BDP-a, plaća i zaposlenosti.

Izlazak Hrvatske iz procedure makroekonomskih neravnoteža potvrda je ozbiljne politike naše Vlade u ovih 6 godina!

SDP-ovci, pokrijte se ušima!

Hrvatska ima najveći broj radnih mjesta od samostalnosti, i to usprkos globalnoj krizi.! A prisjetimo se samo u kojem smo ekonomskom ponoru i kreditnom 'smeću' bili za vrijeme SDP-ove Vlade. Pozitivna ocjena Europske komisije bila je i jedan od posljednjih uvjeta za naš ulazak u eurozonu.

Dok drugi ili ruše ili dangube, mi radimo! I Bradley, i povećanje plaća i zaposlenosti, i dvoznamenkasti rast BDP-a!

Nova strateška dimenzija Lijepe Naše

Zadovoljni smo i Europskim energetskim planom 'RePower EU', vrijednim nezapamćenih 300 milijardi eura. Hrvatska će dobiti izdašna sredstva za proširenje kapaciteta LNG terminala, dalekovoda i naftovoda te postati ključna točka za opskrbu srednje i istočne Europe energentima.

300 milijardi € vrijedan plan „RePower EU“ uključuje ulaganja u proširenje LNG terminala & plinovoda i naftovoda u Hrvatskoj!

Oporba očajna - HDZ dominantan

Zadovoljni smo i s rastom, prema svim istraživanjima, rejtinga HDZ-a. I u 6. godini mandata, što je rijetki slučaj u Europi, uživamo povjerenje građana. Slijede nova postignuća: još jedna odlična turistička sezona, otvorenje Pelješkog mosta, ulazak u Schengen i europodručje, daljnji gospodarski rast, rast plaća i zaposlenosti, a smanjivanje javnog duga...

HRejting: HDZ dobitnik mjeseca - s rastom od čak 1.23%! „NE Možemo“ nastavlja padati (-0.29%), a MOST tonuti (-0,58%)

BiH u fokusu Europske unije

Predsjednik Plenković izvijestio nas je i o posjetu prvog čovjeka Europskog vijeća Charlesa Michela BiH i o nastavku dijaloga između hrvatskih i bošnjačkih stranaka. To je prvi put da tako visoka razina predstavnika EU-a uopće posjećuje BiH i zauzima se za izbornu reformu na temelju načela ravnopravnosti konstitutivnih naroda i njihove legitimne zastupljenosti. Do sada su u pravilu dolazili niži činovnici EU-a. Na inicijativu hrvatskog premijera učinjen je veliki iskorak.

Prvi put u povijesti BiH je u fokusu Europske unije. A to je isključivo zasluga predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića!

3P - Politikantski Parazit Puljak

PPVRH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović upoznao nas je s detaljima dosad nezabilježenog napada na hrvatske policajce u subotu navečer na autocesti nakon utakmice na Maksimiru. Takav je napad - neprihvatljiv! Stoga su neprihvatljivi i svi pokušaji relativizacije toga nemilog čina.

Srbija se pokušava postaviti u poziciju žrtve

Srbija ne može i ne smije jurisdikciju širiti izvan svojih granica, ona mora možebitne podatke o tobožnjim ratnim zločinima dostaviti hrvatskom državnom odvjetništvu i Ministarstvu pravosuđa. Četvorica pilota HV-a protiv kojih je Beograd podigao optužnice imat će punu pravnu zaštitu Republike Hrvatske.

Odbili smo zamolnicu Tužiteljstva BiH. Štitimo nacionalne interese & legitimitet Bljeska i pravednoga Domovinskog rata!

Srbija se pokušava iz pozicije agresora postaviti u poziciju žrtve. Neće proći. Sjajne vojno-redarstvene operacije Bljesak i Oluja provedene su sukladno međunarodnom pravu. Hrvatska je u pravednome Domovinskom ratu oslobodila svoj privremeno okupirani teritorij od velikosrpskog agresora - što su jasno presudili međunarodni sudovi. To je i najbolji odgovor na povijesne laži kojima se služi Aleksandar Vučić.

A A A