Vijesti
8. 6. 2022.

Zaštita standarda, sigurnost opskrbe naftnim derivatima, više od milijarde za obiteljske mirovine & ekonomski iskoraci naše Vlade!

Branko Bačić nakon sastanka parlamentarne većine: Da Vlada RH nije reagirala zaštitnim mjerama, prosječni tank od 50 litara dizela koštao bi 136 kuna više, a benzina - 114. * Projekt obiteljskih mirovina obuhvaća više od 280.000 naših starijih sugrađana. Trebao bi startati od početka 2023. godine. * Oporba nerijetko „zaboravlja“ u kakvom smo stanju zatekli zemlju nakon, blago rečeno, neuspješnoga SDP-ova mandata te koje smo sve pomake na bolje ostvarili. Europska komisija nije odobrila Hrvatskoj ulazak u eurozonu na „lijepe oči“, tu nema popusta, nego na temelju konkretnih postignuća.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić stao je pred novinare nakon redovitog sastanka vladajuće koalicije u Banskim dvorima.

Donosimo ključne poruke:

Zaustavljeno poskupljenje gorivo

Predstavnici parlamentarne većine jednodušno su podržali odluke o smanjenju trošarina i marži trgovaca, kojima je Vlada RH iznova ograničila poskupljenje goriva uslijed globalne krize i ublažila udar na standard hrvatskih građana. Da nije i prije i ovog ponedjeljka reagirala intervencionističkim zaštitnim mjerama, prosječni tank od 50 litara dizela koštao bi 136 kuna više, a benzina - 114.

REČENO - UČINJENO! Nove mjere za ublažavanje rasta cijena goriva & zaštitu standarda hrvatskih građana!

Sigurnost opskrbe uoči turističke sezone

Istodobno, očuvali smo sigurnost opskrbe naftnim derivatima na hrvatskom tržištu, što je posebno važno i u kontekstu nadolazeće turističke sezone kada je znatno povećana potražnja za gorivima. Tu nema mjesta nikakvim sumnjama. Ministar gospodarstva Davor Filipović već je obavio razgovore sa svim glavnim naftnim opskrbljivačima.

Od 1. siječnja obiteljske mirovine

Koalicijski partneri podržali su i projekt obiteljskih mirovina, vrijedan više od milijarde kuna, a kojim će se povećati primanja za više od 280.000 naših umirovljenika. Projekt je već razrađen, a trebao bi startati od nove godine. Nakon što Vlada RH usvoji zakonski prijedlog, trebao bi ga do ljetne stranke Hrvatski sabor raspraviti u prvom čitanju, a na jesen u drugom.  

Paralelno s tim, išlo bi se i na dodatno povećanje minimalnih mirovina.

Pomoć pogođenim poljoprivrednicima

Za sanaciju štete poljoprivrednicima koje je u sjeverozapadnoj i središnjoj Hrvatskoj nedavno teško pogodila elementarna nepogoda (tuča) izdvojit će se, za početak, 30 milijuna kuna iz Državnog proračuna RH. I o tome će se odluka donijeti u četvrtak na sjednici Vlade RH.

Ministrica Vučković obišla tučom pogođena područja: Pomoć će biti brza i olakšavajuća

O „zaboravnoj“ oporbi

Oporba nerijetko „zaboravlja“ u kakvom smo ekonomskom stanju zatekli Hrvatsku nakon, blago rečeno, neuspješnoga SDP-ova mandata te koje smo sve pomake na bolje ostvarili.

Europska komisija odobrila Hrvatskoj pristupanje eurozoni! Naša Vlada ostvaruje jedan od strateških ciljeva!

Europska komisija nije odobrila Hrvatskoj ulazak u eurozonu na „lijepe oči“, tu nema popusta, nego upravo na temelju naših konkretnih postignuća: gospodarski rast, smanjenje udjela javnog duga, a povećanje plaća i zaposlenosti, najviši kreditni rejting u povijesti… Hrvatska je jedina među sedam ocjenjivanih država članica EU-a zadovoljila svih pet konvergencijskih kriterija!

Dok se oporba bavi huškanjem, lažima & destrukcijom, mi rješavamo važna pitanja za Hrvatsku!

A A A