Vodstvo
8. 6. 2022.

Opći sabor HDZ-a - novi zamah za aktivnosti Vlade RH i Hrvatskog sabora u preostale dvije godine ovog mandata

(VIDEO & PHOTO) Središnji odbor HDZ-a utvrdio je prijedloge Programa „HDZ i Hrvatska u četvrtom desetljeću samostalnosti“ te Izmjena i dopuna Statuta HDZ-a - koji bi se trebali usvojiti 11. lipnja na XIX. Općem saboru naše stranke. PHDZ Andrej Plenković: Na Općem saboru predstavit ću Izvješće o radu stranke od 2018. naovamo, a izborom 10 članova Predsjedništva i 40 članova Nacionalnog odbora dovršit ćemo proces unutarstranačkih izbora. Kao gosta, među ostalima, mogu najaviti novoizabranog predsjednika EPP-a Manfreda Webera.

U prvom dijelu sjednice Središnjeg odbora, održane u Hotelu Westin u Zagrebu, glavni tajnik Krunoslav Katičić izvijestio je o pripremama za XIX. Opći sabor HDZ-a, koji će se ove subote održati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Postignuća naše Vlade i naše stranke

Predsjednik Andrej Plenković u uvodnom je izlaganju iznio presjek recentnih postignuća naše Vlade i naše stranke, ali i izazova koji su pred nama.

Zbilja, dobar tjedan! Iskazali smo zadovoljstvo mnogobrojnim postignućima naše Vlade i naše stranke!

Donosimo ključne naglaske iz Plenkovićeve izjave nakon sjednice:

Odgovorno suočavanje s izazovima

Uoči Općeg sabora HDZ-a, razmotrili smo naše aktivnosti - i međunarodne i nacionalne i županijske i lokalne - u prvoj polovici ove 2022. godine.

Zaštita standarda, sigurnost opskrbe naftnim derivatima, više od milijarde za obiteljske mirovine & ekonomski iskoraci naše Vlade!

Posebni fokus stavili smo na zaštitne mjere koje su Vlada i parlamentarna većina poduzimale kako bi se u okolnostima globalne energetske krize i rasta cijena uslijed ruske agresije na Ukrajinu smanjio udar na standard naših građana i na gospodarstvo.

Dovršetak unutarstranačkih izbora

Opći sabor HDZ-a imat će četiri ključne točke. Prva: Izborom još 10 članova Predsjedništva i 40 članova Nacionalnog odbora, našega novog tijela, dovršit ćemo proces unutarstranačkih izbora.

XIX. OPĆI SABOR HDZ-a

Važni stranački dokumenti

Druga: predstavit ću Izvješće o radu stranke ne samo u prošle dvije godine, otkad sam drugi put izabran za predsjednika, nego od zadnjeg Općeg sabora 2018. - jer u međuvremenu zbog COVID-a nismo mogli okupiti svih 1.750 izaslanika.

Treća i četvrta: usvojit ćemo Program „HDZ i Hrvatska u četvrtom desetljeću samostalnosti“ te Izmjene i dopune Statuta HDZ-a.

Vodstvo EPP-a & predstavnici Hrvata iz susjednih zemalja

Kao goste na Općem saboru mogu najaviti Manfreda Webera, novoizabranog predsjednika Europske pučke stranke, i novog glavnog tajnika EPP-a Thanasisa Bakolasa, a s nama će biti i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, kao i politički predstavnici Hrvata iz Crne Gore Adrian Vuksanović i Zvonimir Deković te naših sunarodnjaka iz Srbije Tomislav Žigmanov i Jasna Vojnić.

Dubravka Šuica - potpredsjednica EPP-a! Najviša je to dužnost koju su Hrvatska & naša stranka ikad imale u najjačoj političkoj obitelji u Europi!

Očekujemo, dakle, kvalitetan Opći sabor, usvajanje mnogih dokumenata, unutarstranačke izbore te novi zamah za aktivnosti Vlade RH i Hrvatskog sabora u preostale dvije godine ovog mandata.

A A A