Vijesti
10. 6. 2022.

Sućut predsjednika Plenkovića u povodu smrti Danijela Rehaka, predsjednika Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora

S velikom tugom i žaljenjem primio sam vijest o odlasku gospodina Rehaka, pukovnika Hrvatske vojske i dragovoljca Domovinskog rata. Dao je nemjerljivi doprinos u obrani naše zemlje, a zatočeništvom u srpskom logoru podnio je i veliku osobnu žrtvu, što hrvatski narod nikad neće zaboraviti. Zahvalni smo na svemu što je učinio za slobodu Hrvatske, koja je danas ostala bez još jednog vukovarskog heroja.

Predsjednik Vlade RH i Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković uputio je izraze sućuti u povodu smrti Danijela Rehaka, hrvatskog branitelja i predsjednika Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora, u kojoj stoji:

Zauvijek u srcu hrvatskog naroda

S velikom tugom i žaljenjem primio sam vijest o odlasku gospodina Danijela Rehaka, pukovnika Hrvatske vojske, dragovoljca Domovinskog rata i predsjednika Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora.

Gospodin Rehak dao je nemjerljivi doprinos u obrani naše zemlje, a zatočeništvom u srpskom logoru podnio je i veliku osobnu žrtvu, što hrvatski narod nikad neće zaboraviti.

Vukovarski heroj

Nije stao ni u miru, nastavljajući borbu za sve one stradale u Domovinskom ratu, a posebno logoraše srpskih koncentracijskih logora, i dalje se nesebično zalažući za njihovu dobrobit.

Zahvalni smo na svemu što je učinio za slobodu Hrvatske, koja je danas ostala bez još jednog vukovarskog heroja.

Molim Vas da u ime Vlade i u moje osobno ime primite izraze iskrene sućuti i dubokog suosjećanja.

A A A