Vijesti
13. 6. 2022.

Nakon konstituiranja novog Predsjedništva HDZ-a u Zagrebu, istoga dana u Požegi zajednička sjednica s Klubom zastupnika!

Andrej Plenković: Ovim dolaskom iznova iskazujemo svoju privrženost Slavoniji, u koju ćemo - uz rekordna EU sredstva za koja smo se izborili - još intenzivnije ulagati! Antonija Jozić: Iskoraci se vide u svakom gradu i općini, a to bi bilo nemoguće bez iskrene suradnje s našom Vladom RH. Novom podjelom na NUTS2 regije ispravili smo nepravdu koju je SDP bio nanio Slavoniji! Branko Bačić: Drago nam je što će se nakon COVID krize nacionalno vodstvo HDZ-a opet moći češće sastajati na terenu - sukladno našoj politici decentralizacije Hrvatske. 

PLENKOVIĆ: Rekordna EU sredstva & još veće investicije

„Ovim dolaskom u Požegu, odmah nakon konstituirajuće sjednice Predsjedništva HDZ-a, iznova iskazujemo svoju privrženost Slavoniji - istaknuo je predsjednik naše stranke i naše Vlade na zajedničkoj sjednici Predsjedništva i Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru:

- Poruka je jasna: ravnomjerni regionalni razvoj svih krajeva Lijepe naše!

„Kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem te Nacionalni plan oporavka i otpornosti (NPOO), uz rekordna EU sredstva za koja smo se izborili, i dalje ćemo, još intenzivnije, ulagati u kvalitetniji život u ovom dijelu Hrvatske“ - nastavio je Andrej Plenković.

Hrvatska ima samo dvije županice, a obje su iz naše stranke. Čestitamo Dan Požeško-slavonske županije!

Najviše glasova od svih kandidat(kinj)a

Pritom je podsjetio na pobjedničke rezultate HDZ-a u Požeško-slavonskoj županiji na lokalnim izborima:

- Čestitam, još jednom, predsjednici HDZ-a Požeško-slavonske županije i županici Antoniji Jozić na ulasku u Predsjedništvo HDZ-a, i to s najvećim brojem glasova od svih kandidat(kinj)a na XIX. Općem saboru, što to dovoljno svjedoči koliku reputaciju uživa u našem članstvu diljem zemlje.

Na XIX. Općem saboru HDZ-a izabrano 10 novih članica i članova Predsjedništva. Nastavljamo zajedno - odlučno, odvažno & odgovorno!

JOZIĆ: Slavonija je postala veliko gradilište

Županica Jozić poželjela je svima dobrodošlicu i zahvalila na povjerenju koje joj je ukazano:

- Slavonija je postala veliko gradilište, iskoraci se vide u svakoj sredini, u svakom gradu i općini. A to bi bilo nemoguće bez iskrene suradnje s našom Vladom RH na svim važnijim razvojno-socijalnim projektima. Novom podjelom na NUTS2 regije ispravili smo nepravdu koju je SDP bio nanio Slavoniji. Slavoniji smo dali snažni vjetar u leđa!

Ispravili smo SDP-ovu nepravdu prema Slavoniji!

I uoči ovog okupljanja, na radnom sastanku s predsjednikom Plenkovićem i gradonačelnikom Požege Željkom Glavićem, razgovarali smo o mnogim projektima za razvoj PSŽ-a i bolji život u njoj - dodala je Jozić:

-  S naglaskom na brzu cestu od Požege do spoja s autocestom A3, akumulaciji Kamenska te izgradnji nove škole i dječjeg vrtića u Požegi.

BAČIĆ: Nacionalno vodstvo opet na terenu

Prvi čovjek našega zastupničkog kluba Branko Bačić zahvalio je i županici i požeškom gradonačelniku Požege i zastupnici Anamariji Blažević (inače i gradonačelnici Pakraca) na domaćinstvu i organizaciji ovog susreta:

- Drago nam je što će se nakon COVID krize nacionalno vodstvo HDZ-a opet moći češće sastajati na samom terenu, od Prevlake pa sve do Dunava - sukladno našoj politici decentralizacije Hrvatske. 

A A A