Vijesti
16. 6. 2022.

Sveučilišni profesor Đogaš siguran je izbor ZA bolji Split, ZA Split koji će izići iz projektne blokade & prestati biti grad slučaj!

(PHOTO) Predsjednik Andrej Plenković: Imamo pobjednika, osobu koja će voditi Split na civiliziran, dostojanstven način, koja će okupljati, a ne dijeliti. Puljak? U godinu dana nije napravio - ništa! Osim štete. Split je postao žrtva njegove nedorasle ekipe i sramotne afere, žrtva politikantstva i ruganja građanima. Zoran Đogaš: Neću tražiti 100 dana mira, od prvog dana započet ću rješavati splitske probleme, a neka se Puljak i njegovi suradnici bave vlastitim demonima, aferama, i lažima. Splićanke i Splićani prepoznaju tko će ozbiljno i uspješno voditi naš grad i zaustaviti ovu groznu situaciju svađa, cirkusa i stagnacije.

HDZ ima sjajne kandidate za gradonačelnika i Gradsko vijeće, stoga i očekujemo sjajne rezultate na splitskim izvanrednim izborima 26. lipnja! - poručio je predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković u Splitu, gdje se susreo s našim gradonačelničkim kandidatom Zoranom Đogašem.

Donosimo ključne poruke iz njihovih izjava i odgovora na novinarska pitanja:

PLENKOVIĆ: Puljak nije napravio - ništa! Osim štete i sramote

Split je postao žrtva nedorasle, neuspješne ekipe Ivice Puljka i njezine sramotne afere, žrtva politikantstva i ruganja građanima. Dobio si njihovo povjerenje prije samo godinu dana, imaš većinu, imaš mandat, a rušiš samog sebe.

Hoće li uvažena Dalija Orešković svojoj djeci sada pisati pisma o članovima Centra koji rade ovakve užasne stvari?!

Ali, sad je prilika da Splićanke i Splićani kažu NE onima koji su nasilni prema novinarima, koji sramote svoj grad i koji su u stanju počiniti ovako grozne stvari. I koji to još pokušavaju opravdati. Takvi ne mogu voditi ništa, a kamoli veliki grad kao što je Split, drugi najveći grad u Hrvatskoj. Ako ikome do neki dan nije bilo jasno tko su i kakvi su oni, sad mu je to jasno.

Đogaš - čovjek besprijekorne karijere

S druge strane, sveučilišni profesor Zoran Đogaš, čovjek besprijekorne profesionalne karijere, siguran je izbor ZA bolji Split, Split koji će izići iz projektne blokade i prestati biti grad slučaj! Mi imamo pobjednika, osobu koja će voditi Split na dostojanstven, civiliziran način, koja će okupljati, a ne dijeliti.

A bivši gradonačelnik? U godinu dana nije napravio - ništa! Osim štete i sramote, osim što se posvađao sa svima. I za kraj pitanje: što bi bilo da se ovaj skandal s najbližim Puljkovim suradnicima dogodio nekome iz HDZ-a? Ne smijem ni zamisliti!

ĐOGAŠ: Želim govoriti o programima i projektima, o boljem Splitu

Ne, neću tražiti 100 dana mira, od prvog dana započet ću rješavati splitske probleme, a neka se g. Puljak i njegova ekipa bave vlastitim demonima, aferama, neuspjesima i lažima. Žao mi je što se vrijeme mora gubiti na njihovu ružnu priču.

Želim govoriti o programima i razvojno-socijalnim projektima, o boljem Splitu, o kompetencijama svog tima i odgovornom upravljanju, a ne o nedoraslim ljudima koji, nažalost, nanose sramotu našem gradu.

Mateja Jelić & Deni Lušić

Uvjeren sam da Splićanke i Splićani prepoznaju tko će ozbiljno i uspješno voditi naš grad, tko će ga povesti naprijed i zaustaviti ovu groznu situaciju svađa, cirkusa i stagnacije. S nama su tako danas i zlatna olimpijka Mateja Jelić i proslavljeni vaterpolist Deni Lušić - kojima zahvaljujem na podršci!

Projekti i opet projekti - moj stručni tim i ja intenzivno se pripremamo za dan kada ćemo doći u Banovinu!

ISTOČNA OBALA, RIVA & DAN SVEUČILIŠTA U SPLITU

Predsjednik Andrej Plenković u Splitu je bio na obilježavanju godišnjice Sveučilišta i obišao dovršenu Istočnu obalu.

Sveučilište u Splitu već je gotovo pola stoljeća jedno od središta obrazovanja, znanosti i ulaganja u naše mlade

S našim gradonačelničkim kandidatom Zoranom Đogašem i njegovim timom popio je piće na Rivi.

Ovako su premijera dočekali u Splitu: Prošetao rivom uz skandiranje građana

A A A