Vijesti
12. 6. 2022.

U vrhu smo Europske unije i EPP-a, ostvarujemo nacionalne strateške ciljeve & pozicioniramo Hrvatsku ondje gdje oduvijek pripada!

(VIDEO) Dubravka Šuica, potpredsjednica Europske pučke stranke i Europske komisije, na XIX. Općem saboru HDZ-a: Prije 33 godine bilo je teško i zamisliti da ćemo Pelješkim mostom spojiti hrvatski teritorij ili da ćemo ući u eurozonu i Schengen. A sve smo to uspjeli pod vodstvom HDZ-a, stožerne stranke i okupljajuće snage hrvatskog naroda! U ovom krizama koje su nas pogodile upravo su HDZ u Hrvatskoj, a EPP u Europskoj uniji predvodnici stabilnosti i rješavanja problema. Još jednom čestitam na svim postignućima HDZ-u i predsjedniku Andreju Plenkoviću!

U svom obraćanju u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog Dubravka Šuica je naglasila da je Hrvatska ostvarila nacionalne strateške ciljeve koje je teško bilo i zamisliti prije 33 godine:

- U vrhu smo Europske unije na svim pozicijama, a sada i u vrhu EPP-a. Ulazimo u eurozonu i Schengen, spajamo hrvatski teritorij Pelješkim mostom te radimo na razvoju institucija, vladavini prava i ljudskima pravima te svemu onome što karakterizira zapadni svijet i naše zajedničke vrijednosti.

A sve to činimo kako bismo našu Hrvatsku pozicionirali ondje gdje je oduvijek pripadala! - podcrtala je potpredsjednica Europske pučke stranke i Europske komisije.

Dubravka Šuica - potpredsjednica EPP-a! Najviša je to dužnost koju su Hrvatska & naša stranka ikad imale u najjačoj političkoj obitelji u Europi!

Predvodnici stabilnosti & rješavanja problema

Osvrnula se na sve krize koje su nas pogodile u proteklom razdoblju - pandemija, potres i rat u Ukrajini - te naglasila da je čitavo to vrijeme na čelu Hrvatske HDZ, a na čelu Europske unije EPP, naša politička obitelj:

- Zato, hvala svim dužnosnicima HDZ-a na svim razinama koji su u ovim krizama vodili i vode Hrvatsku i time pokazali kako je HDZ stožerna stranka u Hrvatskoj, predvodnik stabilnosti i rješavanja problema! Podjednako tako, EPP je stožerna stranka Europske unije.

EPP: Predvodnici u očuvanju radnih mjesta & gospodarskom rastu - Predvodnici u osudi Kremlja & zaštiti europskih vrijednosti!

O kandidacijskom statusu Ukrajine, ali i BiH

Šuica je izvjestila da će se na Europskoj komisiji uskoro razgovarati o kandidacijskom statusu Ukrajine:

- Naravno, poduprijet ću taj status, ali i nametnutni temu statusa Bosne i Hercegovine. Jer koliko je to pitanje važno za Ukrajinu, toliko je važno i za naše prijatelje u BiH. U tom ćemo smjeru i dalje djelovati.

Rezolucija Europske pučke stranke o izbornoj reformi u BiH & ravnopravnosti triju konstitutivnih naroda

Još jednom čestitam na svim postignućima HDZ-u i predsjedniku Andreju Plenkoviću! - zaključila je u svom govoru Dubravka Šuica.

I u 6. godini mandata, i u 4. desetljeću postojanja, i dalje smo najsnažnija i najveća politička snaga u zemlji - čime se malo koja stranka u Europi može pohvaliti!

A A A