Vijesti
26. 6. 2022.

CROBAROMETAR: HDZ i dalje u premoćnom, suverenom vodstvu

Prema istraživanju Nove TV, prednost u odnosu na SDP povećali smo u mjesec dana s 15.9 na 16.5%! Inače, od travnja naovamo posrnuloj partiji Peđe Grbina i Mirele Ahmetović rejting se smanjio za 3.1% te joj je sada najniži u povijesti. I družina Tomislava Tomaševićeva i Sandre Benčić nastavlja tonuti - sa svibnja na lipanj izgubili su dodatnih 1.3%. HDZ je za više od 8 postotnih bodova jači nego SDP & „NE Možemo i NE Znamo“ skupa!

„HDZ nedodirljiv, SDP s povijesno niskom podrškom“ - komentirao je Mislav Bago predstavljajući u Dnevniku Nove TV rezultate novog Crobarometra.

U kontinuiranom, uvjerljivom vodstvu

HDZ i dalje uvjerljivo vodi, uživa povjerenje 29.3% hrvatskih građana.

I u 6. godini mandata, i u 4. desetljeću postojanja, i dalje smo najsnažnija i najveća politička snaga u zemlji - čime se malo koja stranka u Europi može pohvaliti!

SDP-ov najniži rejting u povijesti

Daleko, daleko iza nas je SDP s 12.8%, što je - dodatno naglašavaju na Novoj TV - SDP-ov najniži rejting u povijesti.

Prednost u odnosu na SDP povećali smo u mjesec dana s 15.9 na uistinu impresivnih 16.5%!

SDP-ova komesarka mogla bi opet skakati pred bagere

Slobodno se može konstatirati da se SDP u zadnja dva mjeseca - sunovratio. Prema Crobarometru, s travnja na svibanj bili su potonuli za 1.8%, a sa svibnja na lipanj propali su za dodatnih - 1.3%.

Stranke ideološkog moratorija

Za treće mjesto na ljestvici popularnosti već se nekoliko mjeseca zaredom, rame uz rame, bori dvojac kojeg je, skupa sa SDP-om, Nino Raspudić smjestio u prostor ideološkog moratorija.

MOST u lipnju dobiva 9.1%, a „NE Možemo i NE Znamo“ - 8.9%.

Vodstvo MOST-a svjesno je zavaravalo hrvatske građane! A Milanović oduvijek želi vladati neovisnim pravosuđem

Znatno jači od cijele ljevice!

Osim što smo, dakle više nego dvostruko jači od posrnule partije Peđe Grbina i komesarke Mirele Ahmetović, jači smo za više od 8 postotnih bodova nego skupa SDP & Tomaševićeva aktivistička družina!

Domovinski pokret standardno se, plus-minus, mota oko izbornog praga. U lipnju su na 6.3%.

Duboko ispod praga

Kod ostalih stranaka, koje su sve duboko ispod, nema znatnih promjena. Centar bračnog para Puljak mora se zadovoljiti s ne baš pohvalnih 2.2%.

Sveučilišni profesor Đogaš siguran je izbor ZA bolji Split, ZA Split koji će izići iz projektne blokade & prestati biti grad slučaj!

HSU i IDS u lipnju su na 2.1%. HNS i HSS imaju po 1.9%. Slijede Hrvatski suverenisti (1.1%) te Radnička fronta i Blok za Hrvatsku (1.0).

GLAS-ni bez GLAS-ova

Preostale političke opcije ispod su magične granice od jednog postotnog boda. Sve skupa imaju 3.3%.

U tom „limbu“ negdje su se zagubili Ključ Hrvatske (ex Živi zid) i GLAS Anke Mrak Taritaš.

Neodlučni birači

Broj neodlučnih birača uobičajeno je velik - 16.8%.

NAPOMENA

Istraživanje je provela agencija IPSOS od 1. do 20. u mjesecu na 990 građana metodom osobnog razgovora. Maksimalna pogreška, kažu, iznosi +/- 3.6% za stranke.

A A A