Vijesti
2. 7. 2022.

Zahvaljujući sinergiji državne i lokalne vlasti Osijek i Slavonija rastu i napreduju!

„Znatna se sredstva iz Državnog proračuna i EU fondova slijevaju u istok Lijepe Naše, što ima izravne posljedice na kvalitetu života. Riječ je o velikim projektima na područjima infrastrukture, logistike, poljoprivrede, gospodarstva i znanosti. Hrvatska kao članica EU, a uskoro i članica Schengena i europodručja, u bitnome mijenja svoj položaj, što se onda preslikava na naše županije i regije. Sinergijski učinak političke stabilnosti i usuglašenog funkcioniranja gradova i županija rezultira snažnijom suradnjom prema državnoj razini i pretvara se u konkretne financijske projekte“ - poručio je Gordan Jandroković prilikom posjeta Osijeku.

Predsjednik Hrvatskoga sabora sastao se sa županom Ivanom Anušićem, gradonačelnikom Ivanom Radićem i ministricom regionalnog razvoja i fondova EU Natašom Tramišak.

Više od 7 milijardi kuna za projekte

„Osječko-baranjska županija raste iz dana u dan. Potvrđuje to i proračun, koji je u razdoblju od 6 godina porastao sa 650 milijuna kuna na gotovo 2 milijarde kuna, a ukupna vrijednost trenutačnih i planiranih projekata iznosi više od 7 milijardi kuna! Nakon gospodarske stagnacije, brojke potvrđuju da su Osijek, Županija i cijela Slavonija ušli u fazu rasta i napretka. To potvrđuju i podaci o većem broju useljenih nego iseljenih - prvi put nakon 10 godina!“ - kazao je Jandroković u izjavi za medije nakon sastanka.

Milijarde eura za razvoj istoka Lijepe Naše i veću kvalitetu života naših građana!

Pozitivni gospodarski i demografski trendovi

Župan Anušić: „Hrvatski sabor nedavno je izglasao izmjene statističkih regija gdje je Osječko-baranjska županija ušla u Panonsku regiju, što joj omogućuje kvalitetniji razvoj i bolje korištenje EU fondova“.

Ispravili smo SDP-ovu nepravdu prema Slavoniji!

Gradonačelnik Radić: „Bilježimo jako dobre turističke rezultate, trenutno imamo preko milijardu kuna vrijedne projekte u gradu Osijeku i imamo dobre gospodarske i demografske pokazatelje“.

Osijek bilježi pozitivne trendove - i gospodarske i demografske! Nastavljamo s ulaganjima u moderni razvoj istoka Hrvatske!

Nove mogućnosti za poduzetnike

Ministrica Tramišak: „Istok Hrvatske već je sada promijenio svoju sliku nabolje. Uz sva dosadašnja postignuća, nova sredstva, nove prilike i nove mogućnosti za poduzetnike i gospodarstvenike - čekaju. S puno većim iznosom potpore onima koji žele upravo ovdje pokrenuti poslovanje i zapošljavati“.

Osječko ljeto kulture

Nakon izjava uslijedio je obilazak gradilišta Gospodarskog centra i Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće u Industrijskoj zoni Nemetin, a potom je PHS Jandroković otvorio 22. Osječko ljeto kulture.

A A A