Vijesti
14. 7. 2022.

Oporbeni dio sabornice prazan kao i njihovi napadi na Vladu! I to na raspravi o - njihovoj „inicijativi“!

Da oporbeni prijedlozi za opozivom ministara i Vlade završe debaklom, to već svi znaju. Navikli smo da na glasovanju petkom jedva „uspiju“ skupiti dvije trećine zastupnika iz svojih redova, i to za izjašnjavanje o vlastitim prijedlozima! Međutim, sada su na raspravi o iskazivanju nepovjerenja ministru Gordan Grlić Radman odlučili ići i korak dalje. Potpuno nestati! Jedino čemu se oporba može radovati je skora ljetna stanka, jer će njihove destruktivne blamaže u sabornici - barem na neko vrijeme - prestati.

Još jedna inicijativa. Još jedno glasovanje. Još jedna sramota bespredmetne oporbe. Za vrijeme rasprave o vlastitoj inicijativi za opoziv ministra vanjskih i europskih poslova oporba se nije ni pojavila.

Međunarodni položaj Hrvatske nikad jači

- Imamo 76 ozbiljnih i pouzdanih ljudi u Hrvatskom saboru koji jedni drugima vjeruju i dogovorili smo se oko smjera, strategije i programa Vlade. Usprkos svemu, provodimo politiku koja našim građanima omogućuje Schengen, euro, Pelješki most, otvaranje pregovora s OECD-om, kupnju Rafala, rast BDP-a, povećanje plaća i mirovina te jednu ozbiljnu politiku koja Hrvatsku vodi naprijed. Naš međunarodni položaj nikada nije bio jači, a utjecaj veći! - poručio je predsjednik Vlade i HDZ-a.

Čvrsto držimo političku stabilnost - Fokusirani smo na očuvanje radnih mjesta & dobrobit hrvatskih građana i gospodarstva!

Destruktivni akteri

Kazao je da položaj Hrvata u Srbiji nikada nije bio snažniji te dodao da ima onih koji svojim aktivnostima odmažu Hrvatima u BiH:

- Neki koji su trebali biti dio rješenja, bili su koraci unazad.

SAD JE JASNO: Milanović je iskoristio Hrvate u BiH kao alibi za unošenje podjela u NATO, zloupotrijebio njihov položaj za unutarnjopolitičke potrebe i - osramotio Hrvatsku!

Potpora ulasku Švedske i Finske u NATO

„Jako mi je drago da je većina zastupnika podržala ulazak Švedske i Finske u NATO“ - zaključio je Plenković.

Za razliku od oporbe, nastavljamo raditi - ozbiljno

Sutra ćemo obraniti ministra i dati povjerenje novom potpredsjedniku Vlade Olegu Butkoviću i novom ministru financija Marku Primorcu. Čvrsto držeći političku stabilnost, nastavljamo odgovorno obavljati svoj posao i činiti sve za dobrobit hrvatskih građana, gospodarstva i sigurnosti!

A A A