Vijesti
16. 7. 2022.

Rast kreditnog rejtinga prema svim trima agencijama sjajna je vijest i za građane i za gospodarstvo - Smjer kojim idemo donosi rezultate!

PVRH Andrej Plenković u Dnevniku HTV-a: Zbog članstva u europodručju, Hrvatskoj će rasti kreditni rejting po ocjeni sve tri najvažnije rejting agencije. To je sjajna vijest i dokaz ispravnog smjera politike naše Vlade! * Pokazali smo da znamo i možemo reagirati u krizi koju je izazvao niz poremećaja uzrokovanih ruskom agresijom na Ukrajinu. I reagirat ćemo opet. Ključ svih mjera je da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije! * Pozdravljamo gotovo jednoglasno ratificiranje Protokola o pristupanju Švedske i Finske u NATO. To još jednom pokazuje koliko je pogrešna bila Milanovićeva inicijativa o blokadi i dobro je da u parlamentu postoji široka potpora i razumijevanje za vanjsku politiku koju vodimo! * Otvaranje Pelješkog mosta 26. srpnja velik je događaj! Suverenistički i povijesni potez kojim konačno spajamo Hrvatsku!

S predsjednikom Vlade i HDZ-a razgovarao je Mladen Sirovica.

Donosimo ključne poruke:

O NAJVEĆEM REJTINGU U POVIJESTI

Sve tri najvažnije agencije dižu kreditni rejting na investicijsku razinu kakvu Hrvatska nikada nije imala. To je sjajna vijest za naše građane i gospodarstvo, pokazatelj da naša politika političke stabilnosti, reformi, ispunjavanja kriterija i unaprjeđenja hrvatskog gospodarstva - daje rezultate. Sada će Hrvatska moći obuzdavati inflaciju, a agencije za kreditni rejting poslale su poruku financijskim tržištima i ulagačima. Cijeli je lanac u ovom trenutku u velikom plusu.

Zahvala vatrogascima, pozitivno EU izvješće o hrvatskom pravosuđu & najveći kreditni rejting ikada!

O NOVOM MINISTRU FINANCIJA

Kraj zasjedanja u proljetnom dijelu rada Hrvatskog sabora, važan politički dan na kojem je potvrđen Marko Primorac za novog ministra financija i Oleg Butković za potpredsjednika Vlade. Primorac je profesor na Ekonomskom fakultetu, profesor financija, porezne politike i fiskalne decentralizacije. Nastupio je u trenutku kada je Vlada na pola drugoga mandata, kada smo ostvarili jedan od najvećih ciljeva dublje integracije na razini Europske unije, a to je članstvo u europodručju. Parlamentarna većina je čvrsta, funkcioniramo jako dobro i idemo raditi dalje.

Oleg Butković novi potpredsjednik Vlade, a Marko Primorac ministar financija!

O SUZBIJANJU INFLATORNIH PRITISAKA

Inflacija se događa zbog ruske agresije na Ukrajinu i posljedičnog rasta cijene energenata, hrane i sirovina. Dakle, niz poremećaja doveo je do ovih inflatornih pritisaka. U toj situaciji mi ćemo kombinirati sve ono što nam je na raspolaganju - od protucikličnih mjera pa do mjera poreznog rasterećenja i subvencija. Ključ je da pomažemo onima kojima je to najpotrebnije.

Kao što smo činili u svim dosadašnjim krizama, opet ćemo pravim mjerama stati iza hrvatskih građana i gospodarstva!

O POTPORI ŠVEDSKOJ I FINSKOJ

U Hrvatskom saboru ogromnom je većinom, od 124 ili 125 zastupnika, ratificiran Protokol o pristupanju Finske i Švedske NATO-u. Predsjednik Milanović zagovarao je blokadu obje te zemlje. No, ta je tema bila potpuno pogrešna, da ne kažem amaterska i zapravo nevjerojatna. Ona bi nas dovela u nezavidan međunarodni položaj. Čak ni zastupnici njegove bivše stranke za tu temu nisu imali sluha te su podržali i Finsku i Švedsku za pristupanje NATO-u.

125 zastupnika ZA proširenje NATO-a - Uz Milanovića ostali jedino Beljak i Radnička fronta!

O IZMJENAMA ZAKONA O OBRANI

Nema tu nikakvog „ustavnog udara“. To je jedna krajnje pogrešna retorika. Zakoni i postoje da preciznije propisuju odredbe koje su u Ustavu. Treba jasnije definirati niz odredbi Zakona o obrani koji nisu precizne, jer ovo što gledamo je cirkus koji na kraju šteti samoj Hrvatskoj vojsci.

O OTVARANJU PELJEŠKOG MOSTA

26. srpnja otvaramo Pelješki most za promet. Velik je događaj! Suverenistički i povijesni potez kojim konačno spajamo Hrvatsku! Na otvaranje će biti pozvani svi koji trebaju biti, uključujući i predsjednika RH.

SVE PREMA PLANU: Pelješki most bit će otvoren 26. srpnja!

A A A