Vijesti
28. 7. 2022.

Ohrabreni velikom potporom građana, nastavljamo raditi na dobrobiti hrvatskog društva u izazovnim vremenima koja su pred nama!

(VIDEO) Predsjednik Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a (u proširenom sastavu): Drago nam je što se otvorenje Pelješkog mosta realizirano na ovako spektakularan način. Most će omogućiti i brži put prema hrvatskom jugu i bolje turističke rezultate. Ponosni smo na to postignuće! Također, izrazili smo zadovoljstvo rejtingom od 29.1%. To je snažna, kontinuirana potpora našoj stranci i pokazatelj da naše poteze podržava veliki broj građana. Daje nam veliko ohrabrenje u suočavanju sa svim izazovima koji su pred nama!

„Najavili smo potpisivanje niza ugovora iz programa „Zaželi“. To je fantastični model uključivanja u tržište rada naših sugrađanki zrelije dobi upravo u krajevima gdje je to najpotrebnije“ - istaknuo je Plenković.

Svehrvatski projekt spajanja državnog teritorija

Izrazio je zadovoljstvo otvorenjem Pelješkog mosta:

- Najvažniji strateški, infrastrukturni, državni, svehrvatski, nadstranački projekt koji je spojio državni teritorij. Ponosni smo na to postignuće! Drago nam je da se realizirao na ovako sjajan arhitektonski, građevinski i provedbeni način. Omogućit će, siguran sam, i brži put prema jugu, omogućiti bolje turističke rezultate, bržu opskrbu tijekom turističke sezone i inače. U konačnici riječ je o velikom političkom projektu u koji je uloženo zaista puno truda zadnjih 25 godina. Drago mi je da smo imali snage, mogućnosti, znanja i odvažnosti da se taj projekt realizira. Još jednom zahvaljujem i hrvatskim braniteljima bez čijeg angažmana ne bi bilo naše slobode i ne bi bilo oslobađanja juga Hrvatske.

SPEKTAKULARNO OTVORENJE PELJEŠKOG MOSTA: Ostvarili smo stoljetni san - Hrvatska je konačno spojena!

Kontinuirana potpora našoj stranci

Osvrnuo se i na zadnje istraživanje potpore građana političkim strankama:

Zadovoljni smo rejtingom HDZ-a od 29.1%. To je jako dobro. Snažna, konzistentna i kontinuirana potpora. To nam je veliko ohrabrenje u suočavanju sa svim izazovima koji su pred nama. To su izazovi koji su prvenstveno izazvani ruskom agresijom na Ukrajinu, energetska i prehrambena kriza, sve ono što ćemo svojim aktivnostima nastojati ublažavati, sprječavati, popravljati i intervenirati, kao što smo činili do sada.

CROBAROMETAR: HDZ uvjerljivo jači od SDP-a i „NE Možemo“ - skupa!

Aktivnosti na terenu

Dodao je da je na sastanku bilo riječi o posjetima Dalmaciji i BiH:

Govorili smo o svim aktivnostima koje smo poduzimali u Solinu, Hvaru, Dubrovniku, Mostaru, Čitluku, Čapljini, Stocu i Ravnom. Najavili smo i posjet Karlovcu, gdje ćemo potpisati ugovor za realizaciju strateškog željezničkog projekta Hrvatski Leskovac - Karlovac, što je dio pravca Zagreb - Rijeka. Razgovarat ćemo sa županicom i gradonačelnikom o posljedicama nedavnog olujnog nevremena. U petak ću boraviti u Istri i tamo obaviti niz aktivnosti.

Iz Mostara: Hrvatskoj je u interesu stabilna i demokratska BiH u kojoj će Hrvati kao konstitutivni narod biti ravnopravni!

27. obljetnica VRO „Oluja“

„Tomo Medved je predstavio itinerar za obilježavanje Dana pobjede, Dana hrvatskih branitelja i Dana domovinske zahvalnosti u Kninu 5. kolovoza. Planira se dostojanstveno obilježavanje 27. obljetnice operacije „Oluja“ - kazao je predsjednik Vlade i HDZ-a.

https://www.hdz.hr/article/3239/domovinski-rat-temelj-je-nase-drzave-i-slobode-iz-njega-je-izrasla-snazna-i-ozbiljna-vojska-pouzdana-saveznica-u-nato-u

A A A