Vijesti
21. 8. 2022.

Vučić ništa nije naučio iz povijesti - Hrvatska će znati zaštititi svoje pilote!

Gordan Jandroković: Odbacujemo pravno neutemeljenu, političku optužnicu iz Srbije. Beograd ima niz problema s kojih želi skrenuti pažnju, od Kosova do pitanja hoće li na rusku ili zapadnu stranu. Vučićeva posla! RH će u pregovorima o pristupanju Srbije EU-u poslati poruku da takve stvari ne kani tolerirati. Ako žele prema EU-u, moraju se europski ponašati. * Država mora biti snažna i odgovoriti na sve izazove, mora voditi računa o svojim građanima, o njihovom standardu i sigurnosti. Hrvatska država to će i nadalje činiti!

Iz Barbana, gdje je pratio 47. Trku na prstenac, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković reagirao je na novu srbijansku provokaciju - na odluku Apelacijskog suda u Beogradu da potvrdi optužnicu protiv četvorice hrvatskih pilota iz Oluje.

Okrenite se budućnosti & pogledajte se u ogledalo!

Jandroković je ponovno naglasio da Hrvatska odbacuje pravno neutemeljenu optužnicu iz Srbije:

- Ona je političke prirode. Beograd ima niz problema s kojih želi skrenuti pažnju, od Kosova do pitanja hoće li na rusku ili zapadnu stranu. To su Vučićeva posla, koja nipošto ne pridonose poboljšanju bilateralnih odnosa. Ništa nije naučio iz povijesti.

Zauvijek ćemo iskazivati zahvalnost hrvatskim braniteljima i dr. Franji Tuđmanu na pobjedi u Domovinskom ratu i ostvarenoj slobodi!

Predsjednik Hrvatskog sabora ima jednostavnu, a jasnu poruku za sve u Srbiji: okrenite se budućnosti, pogledajte se u ogledalo i razmislite o tome što radite!

- Hrvatska će povući sve korake kako bi zaštitila svoje pilote iz Oluje, svoje građane, a u pregovorima o pristupanju Srbije Europskoj uniji poslat će poruku da takve stvari ne kani tolerirati. Ako žele prema EU-u, moraju se europski ponašati. Moraju odlučiti žele li prema Rusiji ili prema Zapadu.

GOVOR U BARBANU: IDENTITET, SAMOSVIJEST, TRADICIJA

U pozdravnom obraćanju prigodom otvorenja Trke na prstenac PHS Gordan Jandroković istaknuo je da je ta manifestacija „postala biser u niski različitih događaja koji se preko ljeta održavaju diljem Hrvatske“:

- Organizatorima zahvaljujem na tome što čuvaju identitet Barbana, Istre i Hrvatske. U ovim izazovnim vremenima, u vremenima globalizacije i velikih kriza, postaje još važnije biti svjestan samoga sebe te čuvati svoju povijest, tradiciju i kulturu.

Sinjska alka - simbol slavne hrvatske povijesti & junaštva Cetinske krajine!

Jedinstvena snaga države u krizama

Napomenuo je da se sada, uslijed ruske agresije na Ukrajinu, suočavamo s rastom cijena energenata i hrane:

- Država mora biti snažna i odgovoriti na sve te izazove, mora voditi računa o svojim građanima, o njihovom standardu i sigurnosti. Hrvatska država to će i nadalje činiti!

Proširenje LNG terminala i novi plinovod, ukidanje PDV-a na solarnu energiju, novi paket mjera za zaštitu standarda & sjajna turistička sezona!

Na kraju govora, predsjednik Hrvatskog sabora čestitao je Istri na sjajnim rezultatima koja ostvaruje i u ovoj turističkoj sezoni.

Hrvatska je jedna od rijetkih destinacija koja je već dosegla turističke rezultate iz rekordne 2019. godine!

A A A