Vijesti
19. 9. 2022.

Zašto je Milanović svjesno manipulirao, dezinformirao & relativizirao?

PVRH/PHDZ Andrej Plenković: Nema nikakve sadržajne razlike između izvješća SOA-e o ekstremizmu u RH i onog što smo komunicirali Tomo Medved, Davor Božinović, Mario Kapulica ili ja. No i bez tog je izvješća vidljivo da postoje skupine koje žele nasilno srušiti vlast. I to se mora jasno reći. Milanović je, međutim, predvodio kampanju dezinformiranja. Izveo je „trokorak“. Prvo je tvrdio da nema nikakvih radikaliziranih skupina, potom je optužio Kapulicu da ih izmišlja, a na kraju je morao priznati da one ipak postoje. Čak je zatražio da ih se „razbije i pohapsi“ te da im se sudi. Awakening - buđenje.

„Na nas su neki dan htjeli baciti Molotovljev koktel, prije toga su nas nazivali 'bandom', potom 'štakorima', 'žoharima'. Nije li i to govor mržnje, pogonsko gorivo za radikalizaciju? Na sreću, građani vide tko je tko, tko radi i trudi se, a tko želi izazvati kaos. Zato im je prosvjed i doživio fijasko“ - također je napomenuo Andrej Plenković na konferenciji za medije nakon sjednice Vlade RH.

Narod je vodstvima MOST-a i DP-a dao - otkaz!

Posve je jasno tko od početka govori istinu

„Ponovit ću za kraj ove nelijepe teme: Milanović manipulira i relativizira, u Hrvatskoj postoje ekstremne skupine koje svoje nezadovoljstvo kane artikulirati nasilnim putem“ - podcrtao je predsjednik naše Vlade i naše stranke:

Milanović ili nije pročitao izvješće SOA-e o ekstremizmu u Hrvatskoj, ili ga ne razumije, ili svjesno manipulira

- Posve je jasno tko od početka govori istinu. Mi niti podcjenjujemo, niti precjenjujemo taj problem, samo konstatiramo činjenicu koja postoji u hrvatskom društvu. Mora se konstatirati i to da postoje političke stranke, kao što su Most i Domovinski pokret, koje podržavaju onakav prosvjed ispred HDZ-a na koji dolaze i skupine koje žele nasilnim metodama rušiti demokratski izabranu vlast i Vladu RH.

Milanović je danas priznao da postoje radikalizirane grupe, koje treba „razbiti i pohapsiti“. Zašto je do jučer tvrdio suprotno?

U SRIJEDU SMJENA HRVATSKIH ČLANOVA INA-e

Na upit novinara, predsjednik Plenković iznova je naglasio nedvosmisleno stajalište Vlade RH: cijela Uprava INA-e mora otići!

- Mađarska strana dobro je razumjela tu našu poruku. Članovi Uprave iz RH bit će pak smijenjeni u srijedu, a postoji pravno rješenje da ne dobiju otpremnine. A zašto sami još nisu podnijeli ostavke, to će morati odgovoriti javnosti.

Osobno sam zatečen činjenicom - dodao je Andrej Plenković - da se nitko od članove Uprave INA-e iz RH nijednom nije oglasio u zadnja četiri tjedna, od izbijanja afere. To je dodatni element koji ih diskvalificira.

Smjene i u HERA-i

Što se tiče današnjeg negativnog mišljenja koje je Vlada RH dala na Godišnje izvješće o radu Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) i Izvješće o ostvarenju proračuna HERA-e za 2021. godinu, najavio je da će Hrvatski sabor o tome raspravljati u četvrtak te da će parlamentarna većina biti za smjenu cijeloga HERA-ina Upravnog vijeća.

A A A