Vijesti
28. 9. 2022.

Dok „progresivni“ SDP isključuje tisuće članova, ova „opasna“ Vlada podiže zaposlenost i plaće, a u Ini se bori s posljedicama loših odluka iz prijašnjih mandata!

AKTUALAC. (VIDEO) PVRH Andrej Plenković: SDP je dvaput u dvije godine u Zagrebu izbrisao čelnike svoje partijske organizacije, a izbacio čak 18 zastupnika iz saborskog kluba. To je kragujevačka škola demokracije. Zato i uživaju tako 'veliku' potporu. Čestitam! * Zaposlenost smo povećali sa 61 na 69%, prosječnu plaću na 7.576 kuna, a minimalac na 3.750, osigurali 25 milijardi eura za daljnji razvoj. Zbog toga smo za MOST uistinu 'opasni'! * Račanova Vlada započela je privatizaciju Ine, a Sanaderova je nastavila. Da sam 2003. ili 2008. bio premijer, nikad ne bih prodavao nacionalnu energetsku tvrtku.

Dva tjedna nakon početka nove sjednice Hrvatskog sabora održano je aktualno prijepodne, koje je bilo odgođeno zbog pozitivnog testa predsjednika Vlade RH i HDZ-a na koronavirus,.

Članovi naše Vlade, predvođeni premijerom Andrejem Plenkovićem, čvrsto su, oštro i argumentirano odgovarali na pitanja zastupnika.

Obezglavljenu, jalovu oporbu povezuje jedino mržnja prema HDZ-u & nekritička želja za dolaskom na vlast po svaku cijenu!

Donosimo ključne naglaske iz Plenkovićevih odgovora Siniši Hajdašu Dončiću (SDP 1), Zvonimiru Troskotu (MOST-ovi mališani) i Davorku Vidoviću (SDP 2):

SDP iz kragujevačke škole

Zastupniče Hajdašu Dončiću, potpredsjednik ste partije iz koje ste isključili 3.000 članica i članova, iz koje ste izbacili 18 saborskih zastupnika u Saboru i u kojoj ste dvaput u dvije godine izbrisali predsjednike svoje zagrebačke organizacije.

To je SDP! No vi niste tirani ili despoti, nego se predstavljate kao „progresivna“, „demokratska“ opcija. Te ste škole zasigurno završili u Kragujevcu. Čestitam vam. Zato i jeste tako „popularni“, zato i uživate toliko „veliku“ potporu hrvatskih građana.

Od SDP-a nas više ništa ne čudi. Kako smo u COVID krizi spriječili njihov naum o 400.000 otkaza, tako će se i sada naša Vlada odlučno suočiti sa svim izazovima

Mostovcima opasno, građanima - korisno!

Zastupniče Troskot, neki dan ste rekli da sam „najopasniji čovjek u Hrvatskoj“. Od 2016. naovamo, mi „opasni“ povećali smo zaposlenost sa 61 na 69%! Imamo rekordnih 1.646.000 osiguranika na Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje. Otkad sam „najopasniji“, podigli smo prosječnu plaću za 1.934 kune - sada iznosi 7.576 kuna. Isto tako, podigli smo minimalac na 3.750 kuna.

„IDEOLOŠKI MORATORIJ“: Sandra Benčić & Ivan Penava, kao lonac & poklopac, kao putnik & prtljaga

Zatekli smo više od 300.000 blokiranih sugrađana, a sada ih je 100.000 manje. Kao „opasni“, osigurali smo 25 milijardi eura EU sredstava za daljnji razvoj zemlje. Imamo najviši kreditni rejting u povijesti. A „najopasniji“ smo i zato što uskoro ulazimo u europodručje i Schengen. Da, vjerujem da nas se jako bojite kada i sami znate sve ove podatke!

Narod je vodstvima MOST-a i DP-a dao - otkaz!

Privatizacija Ine krenula od Račana

Zastupniče Vidoviću, niste li upravo Vi bili ministar u Račanovoj Vladi, koja je započela privatizaciju Ine? Jesam li se ja toga „dosjetio“? Nisam, SDP je to „osmislio“, a na odluke Račanove Vlade nadovezala se ona Sanaderova. Da sam bio hrvatski premijer 2003. ili 2008. godine, nikad ne bih privatizirao našu nacionalnu energetsku tvrtku, na koju bismo i se danas, u ovoj globalnoj krizi, mogli osloniti - kao što smo se bili oslonili u Domovinskom ratu.

Radi malo poena oporba se svela na hajku protiv HDZ-a. Svjesno ili ne, time je ušla u operaciju 'spašavanja ugleda i časti' vodstva Ine - koje je najodgovornije za aferu

I Vi sada reciklirate laži o mojoj Vladi, no činjenica je da mi nismo donijeli nijednu stratešku odluku o Ini, nego smo suočeni s posljedicama onih prijašnjih; suočeni smo s lošim načinom upravljanja koji je i rezultirao ovakvim aferama. Uostalom, o tome slobodno pitajte kolegu Dobronića, koji je bio MOST-ov ministar energetike, a sada je, ako se ne varam, u DP-u.

A A A