Vijesti
1. 10. 2022.

Mladež HDZ-a: Neozbiljni SDP kasni nekoliko godina s mjerama za mlade koje sada predlaže!

Unatoč globalnim krizama, od 2016. do danas otvoreno je novih 110.000 radnih mjesta, a na 131.000 porastao je broj mladih koji su zaposleni na neodređeno vrijeme. Prepoznajući potrebe mladih, Vlada je osigurala 45 milijuna kuna za veće stipendije na temelju socio-ekonomskog statusa, a studentski centri dobili su potporu od 75 milijuna kuna kako bi cijena obroka ostala nepromijenjena. Iluzorno je očekivati kako bi SDP - koji nikada mlade nije stavljao u fokus - bio u stanju prepoznati ove mjere. Ionako se služe demagogijom umjesto odgovornim radom! - ističe se u priopćenju MHDZ-a.

Priopćenje naše Mladeži, najsnažnijeg stranačkog pomlatka u Hrvatskoj, donosimo u cijelosti:

Mladi su i sadašnjost i budućnost

Posljedice koje je pandemija COVID-19 ostavila na gospodarski, zdravstveni i društveni segment, kao i ničim izazvana ruska vojna agresija na Ukrajinu, drastično su utjecali na način života mladih generacija u Hrvatskoj i Europskoj uniji.

Mladi u Hrvatskoj nisu samo budućnost, već su generator uspješnih poduzetničkih priča, globalno prepoznatih sportskih i znanstvenih uspjeha te predvodnici društvenih promjena.

Za Mladež Hrvatske demokratske zajednice nema nikakve dileme. Svoj politički angažman temeljimo na osnaživanju položaja mladih na lokalnoj i nacionalnoj razini, jer mladi nisu samo budućnost, nego i sadašnjost, te zaslužuju adekvatna rješenja.

Naša Vlada ponudila rješenja

Takva rješenja ponudila je naša Vlada RH, predvođena predsjednikom Andrejem Plenkovićem, s nizom kvalitetnih i snažnih mjera adresiranih prema mladim generacijama. Podsjećamo, za mlade od 25 godina umanjen je porez na dohodak za 100 posto, a za mlade od 26 do 30 godina za 50 posto.

Hrvatska se razvija, na svim razinama, čemu svjedoči i podatak kako je od 2016. godine do danas otvoreno novih 110.000 radnih mjesta, unatoč globalnim krizama, a broj mladih koji su zaposleni na neodređeno vrijeme porastao je na 131 tisuću.

Veće stipendije & potpora studentskim centrima

Vlada je i u zadnjem paketu, donesenom za zaštitu cjelokupnog javnog, gospodarskog, nevladinog i neprofitnog sektora također snažno u fokus stavila mlade.

Prepoznajući potrebe mladih danas, osigurano je 45 milijuna kuna za veće stipendije na temelju socio-ekonomskog statusa, a uvedena je i potpora studentskim centrima u iznosu od 75 milijuna kuna kako bi studentima ostala nepromijenjena cijena obroka od 6.50 kn.

SDP - Sunovrat Demagoške Partije

Prema dosadašnjem radu, koji nije stavljao mlade u fokus, iluzorno je očekivati kako bi Socijaldemokratska partija (SDP) bila u stanju prepoznati ove mjere. Ionako se služe demagogijom umjesto odgovornim radom koji bi rezultirao barem približnim rezultatima kao oni gore navedeni.

Valja podsjetiti i da je zaslugom ove Vlade, a uz punu podršku Mladeži HDZ-a kao odgovornog političkog predstavnika mladih, konačno ukinuta mjera stručnog osposobljavanja te je ojačana mjera pripravništva i samozapošljavanja.

A A A