Vijesti
3. 10. 2022.

Schmidtove odluke veliki su uspjeh naše Vlade! Milanović & Most? Pomogli su Komšiću & činili sve da visoki predstavnik NE intervenira u korist Hrvata!

MVEP Gordan Grlić Radman: Nakon što prijašnja Vlada nije učinila ništa za hrvatski narod u BiH, visoki predstavnik prepoznao je naše ustrajne napore i argumente. Sa svim međunarodnim partnerima i saveznicima razgovarali smo o nepravdi kojoj su izloženi Hrvati. Ispravnom intervencijom, donijetom uz podršku i SAD-a i EU-a, Christian Schmidt vraća vjeru u Dayton i vladavinu prava, a i označio je put nastavku izborne reforme. A vodstvo MOST-a? Javno je odbijalo pozvati Hrvate u BiH da glasuju za Borjanu Krišto, čime su išli na ruku Komšiću. No sada Milanovićevi mališani imaju obraza docirati...

Šef hrvatske diplomacije održao je konferenciju za medije u povodu općih izbora u BiH i odluka koje je u korist ravnopravnosti hrvatskog naroda donio visoki predstavnik međunarodne zajednice.

Čestitke Hrvatskom narodnom saboru BiH na plebiscitarnoj pobjedi među Hrvatima & podrška intervenciji visokog predstavnika

Donosimo ključne naglaske iz izjave Gordana Grlića Radmana i njegovih odgovora ma novinarska pitanja:

Hrvati ostaju čimbenik u BiH!

Pozdravljamo odluke g. Christiana Schmidta - kojima se sprječava svaki naum o izbacivanju legitimnih predstavnika hrvatskog naroda iz izvršne vlasti u Federaciji BiH! To je veliki diplomatski uspjeh ove Vlade RH, predvođene premijerom Andrejem Plenkovićem.

Hrvati ostaju čimbenik u BiH, nisu gurnuti - kako su neki htjeli - u političku ropotarnicu.

Plod naših ustrajnih napora & argumenata

Visoki predstavnik - nakon što prijašnja Vlada nije učinila ništa u korist hrvatskog naroda u BiH - prepoznao je naše ustrajne napore, naše argumente o kršenju konstitutivnih prava Hrvata u BiH.

O nepravdi koja im se nanosi razgovarali smo sa svim međunarodnim partnerima i saveznicima.

Hrvatska želi da sva tri konstitutivna naroda u BiH budu stvarno ravnopravna

Početak pravedne izborne reforme

Svojom ispravnom i pravednom intervencijom, donesenom uz podršku i SAD-a i EU-a i Ujedinjenog Kraljevstva, Schmidt vraća vjeru u Dayton, Ustav BiH i vladavinu prava, a i označio je put nastavku izborne reforme.

Jer, ovo je prvi korak: ne možemo biti zadovoljni činjenicom da su Bošnjaci Hrvatima opet nametnuli Komšića za člana Predsjedništva. To šteti stabilnosti i europskom putu zemlje, a predstavlja i mrlju u odnosima između Hrvatske i BiH.

Moramo ostati ujedinjeni u potpori Ukrajini i osudi ruske agresije! Pozivam visokog predstavnika za BiH da izmijeni nepravedni izborni zakon!

Štetočina s Pantovčaka …

Neki procesi mogli su završiti i prije i povoljnije da nije bilo Milanovićevih štetnih izjava: jedno što je vulgarnim vrijeđanjem visokog predstavnika i prijetnjama o blokadi članstva Finske i Švedske u NATO-u otežavao stvar, drugo što je radikalizirao političku scenu u BiH.

Milanovićeve uvrede na račun visokog predstavnika katastrofalne su za našu vanjsku politiku & izrazito štetne za Hrvate u BiH!

Zahvaljujući Milanovićevoj retorici Komšić je dobio desetine tisuća dodatnih bošnjačkih glasova. Svi Hrvati, naime, glasovali su za Borjanu Krišto.

… i njegovi podjednako štetni mališani

Vodstvo MOST-a javno je odbijalo pozvati Hrvate u BiH da glasuju za kandidatkinju Hrvatskog narodnog sabora BiH Borjanu Krišto, čime su išli na ruku Komšiću, no sad su se 'dosjetili' - traže da se Komšića kojem su pomogli 'proglasi nepoželjnim'.

Vodstvo MOST-a, skupa s Milanovićem, činilo je sve da visoki predstavnik NE donese izmjene Izbornog zakona u korist Hrvata, a sad dociraju.

Kako možeš pomoći svom narodu ako sve okrećeš protiv sebe?

Komšić je već persona non grata

MOST-ovci, kasnite! Komšić je u praksi persona non grata - nitko se s njim ne sastaje ni komunicira, nitko ga od državnih dužnosnika u Hrvatskoj ne prima. Komšić je izoliran, ne može ni u većinska hrvatska mjesta u BiH.

Za čije interese Milanović i njegov ljevičarski potrčko Raspudić priželjkuju sukob Hrvatske sa SAD-om, EU-om i NATO-om & propast pregovora u BiH?

Jeste li ikad čuli da se vodstvo MOST-a bilo gdje na međunarodnoj razini angažiralo za Hrvate u BiH? Niste. Jesu li poslali ijedno pismo? Nisu. Oni su prespavali sve ove godine diplomatskog angažmana naše Vlade, tu ustrajnu i dosljednu borbu za hrvatski narod u BiH. A kada ne spavaju, onda viču i galame. Ali ih i dalje nigdje nema...

Bez istinske ravnopravnosti hrvatskog naroda nema stabilne & europske BiH!

Poraz Izetbegovićeve politike

Istodobno, Bakiru Izetbegoviću se kao bumerang vratila neiskrenost u pregovorima s hrvatskom stranom. Sam je priznao da je lažno pregovarao,  njegova je politika poražena. 

A A A