Vijesti
9. 10. 2022.

Zahvaljujući angažmanu naše Vlade, Hrvatska je na pragu ostvarenja dva strateška cilja - ulaska u Schengen i europodručje!

(PHOTO) Mladež HDZ-a organizirala je konferenciju “Ususret Schengenu - najvećem slobodnom prostoru kretanja na svijetu’ kako bi mladim generacijama približila važnost i korisnost te dublje integracije za Lijepu Našu, ali i za cijelu Europsku uniju. Članstvo u Schengenskom prostoru ostat će trajna baština ove Vlade, predvođene premijerom Andrejem Plenkovićem. Sudionici: glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić, europarlamentarci Sunčana Glavak i Karlo Ressler, saborski zastupnici Davor Ivo Stier i Nikola Mažar...

Glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić u uvodnom je pozdravu na konferenciji, održanoj u Središnjici HDZ-a, naglasio da se upravo zahvaljujući angažmanu ove Vlade, na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem, Hrvatska nalazi na pragu ostvarenja dva strateška cilja - ulaska u Schengen i europodručje:

- Članstvo u Schengenskom prostoru i uvođenje eura, ali i izgradnja Pelješkog mosta i nabava borbenih zrakoplova Rafale, ostat će trajna baština ove Vlade!

Pozitivno mišljenje Europskog parlamenta

Naši zastupnici u Europskom parlamentu Sunčana Glavak i Karlo Ressler, koji su se skupu obratili videoporukom, sa zadovoljstvom su konstatirali da je dugotrajni, zahtjevni proces hrvatskog ulaska u Schengen ušao u samu završnicu.

- Uskoro očekujemo pozitivno mišljenje Europskog parlamenta kako bi hrvatski građani uživali sve prednosti Europske unije bez granica - najavio je Ressler.

Hrvatska je u potpunosti spremna za Schengen!

Čvrsta zaštita nacionalnih & vanjskih EU granica

Glavak je čestitala Mladeži HDZ-a na organizaciji ove hvalevrijedne konferencije te također istaknula važnost našeg članstva u Schengenu:

- Republici Hrvatskoj mjesto je u schengenskom području - i to smo višestruko dokazali! Naše pristupanje najvećem slobodnom prostoru kretanja na svijetu osnažit će sigurnost Europske unije i učvrstiti zaštitu njenih vanjskih granica od ilegalnih migracija.

Nakon uvodnih obraćanja, konferencija je nastavljena panel raspravom na kojoj su sudjelovali saborski zastupnici Nikola Mažar i Davor Ivo Stier, predsjednica Zajednice poduzetnika i obrtnika HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Ljiljana Šapina te Ivan Zeko-Pivač, član Odbora za vanjske i europske poslove HDZ-a.

Čestitke MHDZ-u

Pridružujemo se čestitkama na još jednoj uspješnoj akciji našega stranačkog pomlatka!

Mladež HDZ-a: Neozbiljni SDP kasni nekoliko godina s mjerama za mlade koje sada predlaže!

A A A