Vijesti
4. 10. 2022.

Otvorenje Studentskog doma, nova Ribarska luka, razvoj vodoopskrbe, turistički rekordi… Dok Milanović i njegovi mališani ruše ili dangube, mi radimo!

(PHOTO) PVRH Andrej Plenković: Zadar raste u gospodarskom i prometnom smislu. Vlada RH nastavlja s ulaganjima - i dalje ćemo pomagati, i dalje ćemo biti partner i prijatelj svih krajeva Hrvatske te generator njihovog razvoja. Pred nama je desetljeće hvatanja koraka s bogatijim članicama EU-a! S ovim modernim studentskim domom, vrijednim gotovo 100 milijuna kuna, uvjeti za studiranje na Sveučilištu u Zadru podižu se na višu razinu. Unaprjeđenje visokoobrazovne infrastrukture u cijeloj zemlji ostaje naš prioritet!

Odmah po dolasku u Donatov Grad, predsjednik Vlade RH i HDZ-a posjetio je 'vrata sjeverne Dalmacije' - Zračnu luku Zadar. Predstavljeni su mu razvojni projekti financirani iz EU-a i podaci o rekordnom povećanju broja putnika.

Pred nama desetljeće ubrzanog razvoja

Andrej Plenković je čestitao na povijesnom, milijuntom putniku, što je Zračna luka prvi put uspjela ostvariti u jednoj kalendarskoj godini:

- A očekujete još barem 50.000, možda i 100.000 putnika ove godine. U našem mandatu investirano je 130 milijuna eura u ovaj aerodrom, a ubuduće će mu na raspolaganju biti i bespovratna EU sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO).

Potpisan Sporazum o partnerstvu s Europskom komisijom - 9 milijardi € bespovratnih EU sredstava za razvoj Lijepe Naše!

Za Zadarsku županiju - nastavio je - posebno je važna prometna intermodalnost, tj. infrastruktura koja uključuje zračnu luku, trajektnu luku, terminal Gaženica i željeznicu. „Time Zadar postaje pravo jadransko središte“.

Radimo ono za što smo i dobili povjerenje građana

Predsjednik Plenković potom je obišao radove na novoj Ribarskoj luci Gaženica, projektu od 28 milijuna kuna:

- Drago mi je vidjeti kako ova luka napreduje. Hrvatski ribari dobili su istaknuto mjesto u Vladinu paketu zaštitnih mjera, i dalje ćemo voditi računa o ribarstvu kao važnoj gospodarskoj grani.

Činimo ono što Vlada i treba činiti - pomažemo građanima i gospodarstvu!

Također, sudjelovao je na potpisivanju Sporazuma o financiranju izrade studijske, projektne i natječajne dokumentacije za razvoj vodoopskrbe na zadarskom području (50 milijuna kuna).

Sastao se sa županom Božidarom Longinom i zadarskim gradonačelnikom Brankom Dukićem te u povodu 31. obljetnice Dana obrane Zadra položio vijenac kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

Da se nikad ne zaboravi!

Dodana vrijednost koja se dugo čekala

Hrvatski premijer posjet je završio otvorenjem Studentskog doma i studentskog restorana Diadora u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru:

- Rektorici Dijani Vican te svim profesorima i studentima čestitam na realizaciji ovog iznimno važnog projekta, vrijednog nešto manje od 100 milijuna kuna i sufinanciranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj! Ovim se kvaliteta studentske usluge u Zadru podigla na viši nivo, to je dodana vrijednost koja se dugo čekala.

Unaprjeđenje visokoobrazovne infrastrukture i uvjeta za studiranje u cijeloj Hrvatskoj ostaje naš prioritet - zaključio je predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković.

A A A