Vijesti
25. 10. 2022.

Hrvatska raste, ulazi u Schengen i eurozonu & učvršćuje svoj međunarodni položaj! Ne gubimo vrijeme na Milanovića

(VIDEO) PHDZ/PVRH Andrej Plenković o sjednici Šireg predsjedništva HDZ-a: Nama je važna Hrvatska, respektirana i snažna, koja zna što je dobro, a što je zlo. Ne zanimaju me Milanovićevi 'komentari' o Krimskoj platformi i Nancy Pelosi. Nebitan je. Izrazili smo zadovoljstvo jer ćemo 1. siječnja ostvariti strateške ciljeve dublje EU integracije. To je golemi uspjeh kojim ispunjavamo i predizborna obećanja. Zadovoljni smo i ekonomskim postignućima koja sam predstavio u Godišnjem izvješće o radu Vlade. RH će u 2022. imati gospodarski rast od oko 6% - jedan od najsnažnijih u cijeloj Europskoj uniji.

Nakon redovitog sastanka nacionalnog vodstva HDZ-a predsjednik naše stranke i naše Vlade stao je pred novinare.

Donosimo ključne naglaske iz izjave Andreja Plenkovića i njegovih odgovora na pitanja okupljenih novinara:

Ispunjenje strateških ciljeva

Zadovoljni smo jer će Hrvatska 1. siječnja ući u Schengen & europodručje, čime ćemo ispuniti dva strateška cilja dublje europske integracije. To je uistinu golemi uspjeh kojim ostvarujemo i svoja predizborna obećanja.

Ekonomska postignuća

Izrazili smo zadovoljstvo i ekonomskim postignućima koja sam u Hrvatskom saboru i istaknuo predstavljajući Godišnje izvješće o radu Vlade RH, što je koincidiralo sa 6. obljetnicom našeg dolaska u Banske dvore.

Prihvaćeno Godišnje izvješće o radu Vlade RH - Još jedna blamaža jalove oporbe!

Gospodarski rast & zaštitni paket

Prema svim procjenama, Hrvatska će u 2022. imati gospodarski rast od oko 6% - jedan od najsnažnijih u cijeloj Europskoj uniji.

Kad jesenskom paketu pribrojimo onaj proljetni, riječ je o zaštitnim mjerama u vrijednosti od nezapamćenih 26 milijardi kuna.

Besplatni obrok u svim osnovnim školama u Hrvatskoj & novo povećanje minimalne plaće!

Podsjećam i da su zahvaljujući našim odlukama cijene struje i plina za hrvatske građane iste kakve su bile prije globalne energetske krize, a i goriva su, unatoč poskupljenju ovog tjedna, u prosjeku dvije kune jeftinija po litri nego što bi bila bez Vladine intervencije.

Na pravoj strani povijesti i morala

Naravno, osvrnuli smo se i na Parlamentarni summit Međunarodne krimske platforme. Hrvatska je organizacijom toga velikog skupa još jednom potvrdila da je na pravoj strani povijesti i morala te da je relevantna i respektirana članica međunarodne zajednice.

Plenković: Biti na strani Ukrajine moralan je i civilizacijski ispravan čin! Zelenski: Pozivam Vas u posjet Krimu čim ga oslobodimo!

Ni mi ni Pelosi nismo gubili vrijeme na Milanovića

Nama je važna Hrvatska, međunarodno uvažavana i snažna, koja zna što je dobro, a što je zlo. Stoga me i ne zanimaju Milanovićevi „komentari“ o Krimskoj platformi i predsjednici Zastupničkog doma   Kongresa SAD-a Nancy Pelosi. Njegove su tvrdnje apsolutno nebitne, a ni gđa Pelosi ni mi na uspješnom summitu nismo gubili vrijeme na nebitne teme.

Milanović ustrajno štiti interese Kremlja. Glavna je zvijezda u Putinovim medijima, a izoliran u demokratskom svijetu

Je li Milanović trebao otići u Makarsku ili biti na ovome važnom događaju u Zagreb i sastati se s predsjednicom Pelosi, neka sam objašnjava. On nije predmet mog interesa. Stvarno ne znam na koji će skup on ići. Možda da ga organizira Rusija?

Nulta tolerancija na korupciju

Uhićenje bivšeg načelnika Općine Seget Vinka Zulima? Nemam nikakvih drugih informacija osim onog što sam vidio na vijestima, stoga sami slučaj ne mogu komentirati. Istraga nezavisnih pravosudnih tijela treba rasvijetliti svaki detalj.

Nulta tolerancija na korupciju - to je naša politika. Idemo naprijed.

Mayerova naknadna pamet

Bivšeg člana Uprave Ine Davora Mayera, koji je prošlog tjedna nastupio pred tzv. Antikorupcijskim vijećem, sreo sam samo jedanput i nikada, a ni tada, nismo razgovarali ni o čemu što bi imalo bilo kakve veze s članstvom Hrvatske u OECD-u ili Schengenu u kontekstu Ine.

Član Uprave bio je kojih deset godina, zahvaljujući i odlukama naše Vlade, te sad ima naknadnu pamet, očito instruiran i motiviran političkim igrokazom koji radi oporba.

A A A