Vijesti
6. 11. 2022.

Iz Berlina: Hrvatsko zajedništvo, Koordinacija HDZ-a za Sjevernu Njemačku, Hercegovačka večer & Mate Bulić

 „Ustrajni napori naše diplomacije i predani angažman premijera Plenkovića, koji je podigao pitanje Hrvata u BiH na najvišu EU razinu, urodili su plodom: Christian Schmidt svojim je odlukama osigurao da legitimni predstavnici naših sunarodnjaka sudjeluju u izvršnoj vlasti u BiH! No to je tek početak izborne reforme koja Hrvatima treba omogućiti ravnopravnost i u Predsjedništvu BiH. Zajedništvo Hrvata iz RH, BiH i iseljeništva jedno je od temeljnih načela HDZ-a, koja je postavio još dr. Tuđman“ - uglas su poručili Katičić i Grlić Radman, koji su ovog vikenda bili u glavnom gradu Njemačke. Jedan je je hrvatski narod!

Glavni tajnik Krunoslav Katičić i član Predsjedništva naše stranke Gordan Grlić Radman sastali su se u Berlinu s vodstvima Koordinacije HDZ-a za Sjevernu Njemačku i Ogranka HDZ-a Berlin „Stjepan Radić“ - na čelu s predsjednikom Krešom Urbanom.

Osim što su iznijeli presjek nedvojbenih ekonomskih i međunarodnih postignuća Vlade RH (rast BDP-a, kreditni rejting, povećanje plaća i zaposlenosti, Schengen, eurozona, zaštita Hrvata u BiH…) te se osvrnuli na kontinuirana podmetanja destruktivne, a nemoćne oporbe, bila je to dobra prigoda i da visoki dužnosnici iz Domovine uruče iskaznice novim članovima HDZ-a u Berlinu. 

Izaslanstvo Zapadnohercegovačke županije

Sastanku se potom pridružilo izaslanstvo Zapadnohercegovačke županije, predvođeno njenim premijerom Zdenkom Ćosićem, koje je još jednom u ime Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH zahvalilo predsjedniku Andreju Plenkoviću i našoj Vladi RH na nepokolebljivom zauzimanju za prava Hrvata u BiH.

Nastavak suradnje na projektima i snažnog zauzimanja za punu ravnopravnost Hrvata u BiH & zahvale predsjedniku Plenkoviću!

Borba za stvarnu i punu ravnopravnost Hrvata u BiH

„Ustrajni diplomatski napori Republike Hrvatske, koja je podigla pitanje položaja Hrvata kao konstitutivnog naroda na najvišu europsku razinu, urodili su plodom: visoki predstavnik međunarodne zajednice Christian Schmidt svojim je nedavnim odlukama osigurao da legitimni politički predstavnici naših sunarodnjaka sudjeluju u izvršnoj vlasti u BiH!“ - uglas su poručili Katičić i Grlić Radman.

Uzurpator Željko Komšić neprestano vodi politiku protiv Hrvatske i hrvatskog naroda u BiH

Dodali su da je to tek početak cjelovite izborne reforme kojom se Hrvatima treba omogućiti puna ravnopravnost i u Predsjedništvu BiH:

- Nastavljamo s predanim angažmanom, zajedništvo Hrvata iz RH, BiH i cijelog svijeta jedno je od temeljnih načela HDZ-a, načela koja je postavio još dr. Franjo Tuđman.

HERCEGOVAČKA VEČER

Saborski zastupnik Krunoslav Katičić, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman te veleposlanik RH u Saveznoj Republici Njemačkoj Gordan Bakota otvorili su ove subote u Berlinu 5. Hercegovačku večer (organizator: Njemačko-hrvatska udruga Herceg-Bosna).

Katičić kao izaslanik Hrvatskog sabora i Grlić Radman kao predstavnik Vlade RH u svojim su obraćanjima zahvalili domaćinima na srdačnom gostoprimstvu, naglasili neraskidivost veza između hrvatskog naroda u RH, BiH i iseljeništvu te se osvrnuli na predani angažman hrvatske Vlade i diplomacije u borbi za stvarnu i punu ravnopravnost naših sunarodnjaka u BiH.

Sjajna atmosfera

Za sjajnu atmosferu na već tradicionalnoj manifestaciji pobrinuo se, a tko drugi nego popularni Mate Bulić - koji je i sam istaknuti član HDZ-a.

Željana Zovko & Mate Bulić i ove godine u žiriju izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH

Hercegovačka večer u glavnom gradu Njemačke ove je godine održana u suradnji sa Zapadnohercegovačkom županijom i Gradom Posušjem.

JEDAN JE HRVATSKI NAROD!

Nakon PVRH/PHDZ Andreja Plenkovića koji se uoči summita zemalja zapadnog Balkana i EU-a u sklopu Berlinskog procesa susreo s hrvatskom zajednicom, ovo je u manje od tjedan dana bio drugi dolazak visokih dužnosnika Republike Hrvatske i HDZ-a među Hrvate u njemačkoj metropoli.

Iz Berlina: Želimo nastaviti jačati bilateralne odnose i gospodarsku suradnju s Njemačkom!

A A A