Vijesti
8. 11. 2022.

O dominantnom rejtingu HDZ-a, novom povećanju plaća državnih i javnih službenika, proširenju LNG terminala & zaštiti Hrvata u BiH

(VIDEO) Iz Egipta, gdje je na klimatskom samitu COP27, PHDZ/PVRH Andrej Plenković uključio se video vezom na sjednicu Šireg predsjedništva HDZ-a, koju je u Zagrebu vodio zamjenik predsjednika naše stranke Tomo Medved. Izjavu za medije dao je potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić: „Zadovoljni smo s četiri činjenice. 1. Prema svim anketama gotovo smo duplo jači od SDP-a! 2. Dogovorom sa sindikatima Vlada je još jednom čvrsto stala uz zaposlenike. 3. Uz potporu EU-a i SAD-a povećat ćemo kapacitete terminala na Krku. 4. Schmidtove odluke osigurale su da legitimni predstavnici Hrvata sudjeluju u izvršnoj vlasti u BiH. Razgovarali smo i o Fortenovi. Ako je kupoprodaja protivna sankcijskom režimu i zakonima, onda 'transakcija' neće imati pravni učinak“.

Donosimo ključne naglaske iz izjave Branka Bačića i njegovih odgovora na novinarska pitanja nakon sjednice Šireg predsjedništva HDZ-a:

U premoćnom vodstvu

HDZ je prema istraživanjima i na Novoj TV i na RTL-u daleko najjača stranka u Hrvatskoj. Gotovo smo dvostruko snažniji od SDP-a!

Rejting nam ponovno raste, i to na polovici drugoga uzastopnog mandata naše Vlade, predvođene predsjednikom Andrejem Plenkovićem, čime se malo koja politička opcija u Europi može pohvaliti.

HDZ ponovno raste! „NE Možemo“ nastavlja padati, a SDP - propadati!

Daljnji rast plaća

Postizanjem dogovora sa sindikatima državnih i javnih službenika Vlada RH još jednom je čvrsto stala uz zaposlenike. U ovih šest godina osnovica plaća podignuta im je za 33%, ne računajući pritom i povećanja neoporezivih davanja, božićnica, regresa, darova za djecu...

U duhu socijalnog partnerstva pronašli smo kvalitetno rješenje za daljnji rast plaća!

Energetska neovisnost & sigurnost opskrbe

Uz potporu i Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država povećat ćemo kapacitete LNG terminala na Krku s 2.9 na 6.1 milijardi kubika, čime će Hrvatska prerasti u energetsko čvorište za središnju i istočnu Europu.

Izdašnim paketom zaštitnih mjera osigurali smo mirnu zimu, a proširenjem LNG terminala Hrvatska će postati europsko čvorište za opskrbu plinom!

Na međunarodnoj razini intenzivirali smo dijalog i o nastavku izgradnje jadransko-jonskog plinovoda koji bi dovodio plin iz Azerbejdžana. Na tu temu je premijer Plenković imao niz razgovora na nedavnom sastanku na vrhu Berlinskog procesa.

Podupiremo europsku perspektivu zapadnog Balkana - U dugoročnom je interesu Hrvatske imati sigurno, stabilno i demokratsko susjedstvo

Koordinacija sa sestrinskim HDZ-om BiH

Na međuresornoj koordinaciji HDZ-a i sestrinskog nam HDZ-a Bosne i Hercegovine iznova smo iskazali ponos odličnim izbornim rezultatima kandidata Hrvatskog narodnog sabora BiH. Zahvaljujući odlukama visokog predstavnika, osigurano je da stranke za koje glasuju Hrvati sudjeluju u izvršnoj vlasti u Federaciji i državi BiH.

Nastavak suradnje na projektima i snažnog zauzimanja za punu ravnopravnost Hrvata u BiH & zahvale predsjedniku Plenkoviću!

„Transakcija“ neće imati pravni učinak

Naravno, na sastanku nacionalnog vodstva HDZ-a razgovarali smo i o Fortenovi. Ako je kupoprodaja udjela Sberbanke protivna hrvatskim zakonima i sankcijskom režimu EU-a kojem je podvrgnuta Rusija, onda ta „transakcija“ neće imati pravni učinak.

DORH i ostale nadležne institucije utvrdit će o čemu je točno riječ i snosi li tko odgovornost, pitanje mogućega kaznenog progona njima bih prepustio. Trenutačno je najvažnije to što kompanija normalno funkcionira i uredno posluje.

A A A