Vijesti
9. 11. 2022.

O todorićevskoj oporbi & otužnom Grmuljatoru

Damir Habijan: Oporbeni narativ o Fortenovi identičan je onome što podmeće Todorić. No to nas i ne začuđuje s obzirom da su bili protiv Lex Agrokor - kojim je spriječen kolaps hrvatskog gospodarstva. Toliko o oporbi i njenoj 'zaštiti' nacionalnih interesa. A tzv. Antikorupcijsko vijeće? Dobro je da je javnost vidjela tu malu, tužnu predstavu u kojoj Grmoja na protuzakonitom 'saslušanju' nameće vlastite teze sugovornicima, stavlja im u usta nešto što nisu izrekli ili ih prekida kada god nije zadovoljan odgovorima.

Saborski zastupnik Damir Habijan komentirao je „teze“ kojima oporba svih boja i zastava - kao da Ivica Todorić za Agrokor nije sam uzimao goleme kredite od ruskih banaka - pokušava Vladi RH prišiti odgovornost za sumnjivu „kupoprodaju“ Sberbankova udjela u Fortenovi.

Napomenuo je da je „interesantan narativ oporbe o Fortenovi“:

- Identičan je onome što našoj Vladi podmeće Todorić. Na istoj su liniji.

Lex Agrokor spasio desetine tisuća radnih mjesta

No to nas i ne začuđuje - nastavio je Habijan - s obzirom da su bili protiv Lex Agrokor, kojim je spriječen kolaps hrvatskog gospodarstva:

- Zahvaljujući tom zakonu spašeni su dobavljači, OPG-ovi, turistička sezona, desetine tisuća radnih mjesta u kompaniji čiji je je dug tada iznosio 7.8 milijardi eura... A Fortenova sada posluje na tržišnim osnovama.

Što bi bilo da je oporba uspjela u rušilačkom naumu?

Vlasnička struktura Fortenove preslika je onog što je Todorić radio i od koga je uzimao kredite za Agrokor - zaključio je tu temu:

- Toliko o oporbi i njenoj „zaštiti“ nacionalnih interesa. Zapitajmo se što bi bilo da je uspjela u svom rušilačkom naumu, u pokušaju da spriječi Lex Agrokor!

Usvojen rebalans proračuna - Novi debakl udružene oporbe!

Grmuljator nadmašio samog sebe

Naš zastupnik je prokomentirao i novu sjednicu tzv. Antikorupcijskog vijeća, u kojoj je Nikola Grmuljator u manipulacijama i podvalama postigao nemoguće - nadmašio je čak i samog sebe:

- Dobro je da je hrvatska javnost vidjela tu malu, tužnu predstavu u kojoj Grmoja na protuzakonitom „saslušanju“ nameće vlastite teze sugovornicima, stavlja im u usta nešto što nisu izrekli ili ih prekida kada god nije zadovoljan odgovorima.

Oporba je tražila da Vlada podnese ostavku zbog uhićenja Dragana Kovačevića, a sada im služi kao „ključni svjedok”!?

BAČIĆ: Još jedan igrokaz koji ničemu ne služi, a najmanje - istini

I predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić osvrnuo se na novu saborsku predstavu otužnog Grmoje. Kratko i jasno:

- Još jedan igrokaz koji ničemu ne služi, a najmanje istini. MOST uz pomoć manipulacija neuspješno nastoji nanijeti političku štetu HDZ-u i Vladi RH.

HDZ ponovno raste! „NE Možemo“ nastavlja padati, a SDP - propadati!

A A A