Vijesti
14. 11. 2022.

Imamo puno važnijeg posla od praćenja oporbenih igrokaza - radimo ono za što smo i dobili povjerenje sugrađana!

(VIDEO) PHDZ/PVRH Plenković nakon sjednice Šireg predsjedništva HDZ-a: Tzv. Antikorupcijsko vijeće, to je krajnje nebitno. Oporba radi ono jedino što zna, tj. ništa konstruktivno, a mi ostvarujemo svoje zadaće i Program Vlade RH: socijalno-razvojni proračun, jeftiniji plin i struja, Schengen i eurozona, rast BDP-a od 6%, veće plaće, mirovine i naknada za udomitelje, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, rekordnih 25 milijardi eura EU sredstava… Kad dođu izbori, a to je za godinu i pol, građani će ocijeniti tko im je bolji, draži. A ako će tko od zastupnika biti protiv treninga malog broja ukrajinskih vojnika u RH ili odlaska naših instruktora u Poljsku i Njemačku - i to je dobro. Barem će svi znati tko je tko.

Nakon redovitog sastanka nacionalnog vodstva HDZ-a predsjednik naše stranke i naše Vlade stao je pred novinare.

Donosimo ključne naglaske iz izjave Andreja Plenkovića i njegovih odgovora na pitanja okupljenih novinara:

Jeftini igrokaz sitnog Grmuljatora

Ne pratim što radi tzv. Antikorupcijsko vijeće, to je krajnje nebitno. Naravno da se neću odazvati na poziv. Imate zaključak Odbora za Ustav Hrvatskog sabora da su „saslušanja“ protuposlovnička. Tu nema nikakvih promjena, niti će ih biti.

O todorićevskoj oporbi & otužnom Grmuljatoru

Mi imamo svoj put, svoj program …

Imamo puno važnijeg posla od praćenja oporbenih igrokaza, ostvarujemo Program Vlade RH i Izborni program HDZ-a „Sigurna Hrvatska“, ispunjavamo svoje zadaće: socijalno-razvojni proračun, zaštita standarda i sigurnosti hrvatskih ljudi, jeftinija struja i plin, gospodarski rast od 6%, Schengen i europodručje, dovršetak priprema za Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, povećanje plaća i mirovina, porast naknada za udomitelje, rekordnih 25 milijardi eura EU sredstava za ovo razvojno desetljeće, višenamjenski borbeni avioni, novi Zakon o sportu, kreditni rejting…

Članstvo u europodručju i Schengenskom prostoru - veliki reputacijski iskorak prema ulagačima!

… a oporba radi ono jedino što zna

Oporba radi ono jedino što zna, tj. ništa konstruktivno, a mi pak radimo ono za što smo i dobili povjerenje sugrađana. Kada dođe vrijeme, kada budu izbori - a to je za godinu i pol - ocijenit će tko im je bolji, draži, simpatičniji.

HDZ ponovno raste! „NE Možemo“ nastavlja padati, a SDP - propadati!

Postignuća unatoč i usprkos globalnoj krizi

U dogovoru s Hrvatskim saborom raspravu o Prijedlogu Državnog proračuna za 2023. planiramo krajem sljedećeg tjedna. Važno je da se on usvoji na vrijeme.

Plenković: Proračun za 2023. zaštitit će standard hrvatskih građana, ublažiti posljedice krize & očuvati gospodarski rast i socijalnu sigurnost

Ponovio bih tri ključne poruke tog proračuna, prvog koji donosimo u kontekstu bitno izmijenjenog međunarodnog položaja Hrvatske, tj. našeg članstva u eurozoni i Schengenu: nastavak mjera za ublažavanje krize i zaštitu standarda hrvatskih građana; očuvanje gospodarskog rasta i razvoja s nizom ulaganja u sektore i infrastrukturu; socijalna sigurnost i kohezija, daljnje povećavanja plaća i mirovina unatoč i usprkos usporavanju globalne ekonomije u idućoj godini.

Fiskalni kapacitet za zaštitne mjere

Rast BDP-a u 2022. od oko 6% - po kojem je Hrvatska jedna od najbrže rastućih nacionalnih ekonomija u cijeloj Europi - daje nam fiskalni kapacitet, daje nam snagu da nastavimo s politikom zaštitnih mjera koje pomažu onima koji su najugroženiji, sa socijalnim transferima poljoprivrednicima, ribarima, nezaposlenima, umirovljenicima, gospodarstvu...

Uistinu ohrabruje da smo među 5 država s najvišom stopom gospodarskog rasta u Europskoj uniji!

Vukovar - Da se nikad ne zaboravi!

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i ja bit ćemo u četvrtak u Škabrnji, a 18. studenog u Vukovaru, kao i svih ovih godina.

Vukovar je Hrvatska i Hrvatska je Vukovar!

Očekujemo da taj važni dan, koji je odlukom ove Vlade RH proglašen neradnim, prođe dostojanstveno - uz poruke najdubljeg pijeteta prema žrtvama velikosrpske agresije i trajne zahvalnosti hrvatskim braniteljima, koji su za našu slobodu dali najviše.

Kremljenko & njegovi mališani

Od početka ruske agresije Hrvatska podupire Ukrajinu na sve moguće načine, uključujući i vojnu podršku. Pomagat ćemo i dodatno, s helikopterima i sudjelovanjem u novoj misiji EU-a. Vlada će usvojiti prijedlog i uputiti ga Hrvatskom saboru.

Fondovi će morati puno toga objasniti. Zanimljivo je da baš Milanović, koji zastupa ruske stavove, uporno laže da je Vlada izručila Agrokor Rusima

A ako će netko od zastupnika biti protiv treninga za razminiranje i za bolničare malog broja ukrajinskih vojnika u našoj zemlji ili odlaska naših instruktora u Poljsku i Njemačku - i to je dobro. Barem će svi znati tko je tko. Drago mi je da će se održati ta rasprava.

Raskrinkan kao pripadnik sekte koja veliča Putina, Raspušenko se znoji kao prisilno mobilizirani Rus prije slanja u okruženi Herson!

Ni Lex Perković ni pomilovanje

Svoje jasno protivljenje pomilovanju Perkovića i Mustača iznijeli smo još prije godinu dana. Nisam pročitao današnje Milanovićevo „očitovanje“, najbolje da pitate one koji su potpisivali molbu.

Laži da bez Perkovića „ne bi bilo Hrvatske“ svode Tuđmana i Šuška na sporedne likove & stavljaju u drugi plan volju hrvatskog naroda i žrtvu naših branitelja!

Nova oporbeni debakl

Sutrašnji „aktualac“? Sa zadovoljstvom očekujem pitanja. Kao i svaki put, odgovorit ću oporbi i građanima predstaviti ključna postignuća naše Vlade.

Iz licemjerne oporbe šire mržnju i laži, ruše LNG terminal, drže štangu Štetočini s Pantovčaka & prešućuju SDP-ove grijehe!

A A A