Vijesti
15. 11. 2022.

Pred novim izazovima nismo stajali skrštenih ruku: unatoč globalnoj krizi, nastavljamo sa zaštitom standarda & povećavanjem plaća i sredstava za obranu

(VIDEO) „AKTUALAC“ (2). Andrej Plenković: Zahvaljujući rastu BDP-a od 6% i sjajnoj turističkoj sezoni imamo dovoljno kapaciteta da i 2023. povlačimo snažne poteze na dobrobit građana i gospodarstva! Neki 'zaboravljaju' da su u RH plin i struja 3 do 5 puta jeftiniji od tržišne cijene. * S obzirom na sve što oporba podmeće Vladi, i ne začuđuje da je Todorić sada doživljava kao saveznika! * Preokrenuli smo SDP-ov negativni trend, kontinuirano podižemo izdvajanja za HV! * Jedinstvenim zakonom ispravili smo nepravde prema hrvatskim braniteljima, popunili praznine u reguliranju njihovih prava. Ne sjećam se da je to uspio Predrag Matić. Iako su nas uvjeravali da je to nemoguće, vratili smo našu pobjedničku vojsku u Vukovar.

I u nastavku aktualnog prijepodneva u Hrvatskom saboru predsjednik naše Vlade i naše stranke Andrej Plenković činjenicama je, konkretnim pokazateljima i snagom argumenata uspješno kontrirao zastupnicima udružene oporbe svih boja i zastava.

Dok se SDP raspada, a Grbin propada, Hrvatska raste! Na žalost destruktivaca, naša je Vlada uspješna, a izbori će biti - redoviti!

Donosimo ključne naglaske iz njegovih odgovora Anka Mrak Taritaš (GLAS bez glasova), Boži Petrovu (MOST-ovi mališani), Željku Sačiću (Hrvatski suverenisti) i Stipi Mlinariću (DP).

I nas zanima zašto su mirovinski fondovi odustali od Fortenove

Gospođo Mrak Taritaš, s obzirom na sve što Vi i Grmoja podmećete našoj Vladi, i ne začuđuje da vas Todorić sada doživljava kao svoje saveznike! Ne iznenađuju me besmislice koje sipaju MOST-ovi zastupnici, ali da Vi, koji biste trebali znati razliku između privatne i državne kompanije, možete vrtjeti slične „teze“, e to mi je teško shvatljivo.

O todorićevskoj oporbi & otužnom Grmuljatoru

Ponovit ću: mirovinski fondovi, iz još nejasnih razloga, u zadnji su čas odustali od otkupa udjela Sberbanka u Fortenovi - iako su od Vlade i Europske unije i tražili i dobili potrebna odobrenja. Zašto su odustali, to morate njih pitati. I nas zanima odgovor.

A ove koji tvrde da su potom „kupili“ Sberbankov udio, njih provjeravaju nadležna tijela: tko je stvarno tko, što je što, za čiji račun, zašto je sve tako bizarno, neobično, netransparentno, „last minute“…

Fondovi će morati puno toga objasniti. Zanimljivo je da baš Milanović, koji zastupa ruske stavove, uporno laže da je Vlada izručila Agrokor Rusima

Činimo sve kako bismo pomogli hrvatskim ljudima. Tako ćemo i nastaviti!

Zastupniče Petrov, od 2016. plaće u Hrvatskoj kontinuirano rastu. Rastu i u ovoj globalnoj krizi uslijed ruske agresije na Ukrajinu jer pred novim izazovima nismo stajali skrštenih ruku.

Paketima zaštitnih mjera ublažili smo efekte energetske i prehrambene krize te inflatornih pritisaka. Bez niza Vladinih odluka naftni derivati bili bi po litri dvije kune skuplji. Plin i struja jeftiniji su za hrvatske građane i gospodarstvo 3 do 5 puta nego što im je tržišna cijena. Pomažemo poljoprivrednicima, ribarima, umirovljenicima, nezaposlenima, braniteljima... Nastavili smo i s poreznim rasterećenjima.

Ovo je godina strateških uspjeha & isporuke rezultata naših napora i odgovorne politike proteklih godina!

Hrvatska, za razliku od mnogobrojnih drugih zemalja, bilježi rast BDP-a od 6%, a zbog sjajne turističke sezone imamo dovoljno fiskalnih kapaciteta da i iduće godine, ako bude trebalo, povučemo snažne poteze na dobrobit građana i gospodarstva.

Uistinu ohrabruje da smo među 5 država s najvišom stopom gospodarskog rasta u Europskoj uniji!

I Državni proračun za 2023. omogućuje nam: 1. daljnji intervencionizam radi zaštite standarda; 2. nastavak rasta i razvoja te povećanja plaća i mirovina; 3. očuvanje socijalne kohezije i sigurnosti.

Činili smo i činimo sve kako bismo pomogli hrvatskim ljudima. Tako ćemo i nastaviti!

Plenković: Proračun za 2023. zaštitit će standard hrvatskih građana, ublažiti posljedice krize & očuvati gospodarski rast i socijalnu sigurnost

Zamjenjujemo zastarjelu sovjetsku tehnologiju onom suvremenom i zapadnom!

Zastupniče Sačiću, drago mi je da ste zadovoljni proračunom za obranu. Voluminozan je - kao što su bili svi obrambeni proračuni otkad smo preuzeli odgovornost za Hrvatsku. Preokrenuli smo negativni trend iz SDP-ova mandata, sada kontinuirano povećavamo izdvajanja za Hrvatsku vojsku i njenu modernizaciju.

Uz Rafale koji će osnažiti Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, ulažemo i u kopnenu vojsku i u mornaricu. Stavili smo hrvatske vojnike u središte! To je naš forte - vratili smo materijalna prava koja su im bila oduzeta.

I u suvremenim okolnostima ostvarujemo ključne nacionalne ciljeve. Pred nama su ulazak u Schengen i eurozonu, otvorenje Pelješkog mosta & dolazak Rafalea!

Nastavljamo s unaprjeđivanjem obrambenog sustava i zamjenom zastarjele sovjetske tehnologije onom suvremenom i zapadnom kako bi naša vojska bila još čvršći jamac sigurnosti RH, vojska koja interoperabilno djeluje s NATO saveznicima te participira u međunarodnim misijama!

Veliki iskorak u odnosu na SDP-ovu Vladu

Zastupniče Mlinariću, jedinstvenim zakonom ispravili smo nepravde prema hrvatskim braniteljima, znatno povećali financijska sredstva i popunili praznine u reguliranju njihovih prava - uz trajnu zahvalnost na njihovoj hrabrosti i žrtvi u borbi za slobodu. Ne sjećam se da je to uspio bivši ministar Predrag Matić.

U odnosu na SDP-ov mandat napravili smo veliki iskorak i u unaprjeđenju položaja hrvatskih ratnih vojnih invalida, naša Vlada vratila je pobjedničku Hrvatsku vojsku u Vukovar - iako su nas uvjeravali da je to nemoguće, podigli smo proračun i za Oružane snage, i u paketu zaštitnih mjera posebno smo vodili računa o hrvatskim braniteljima…

Vukovar je Hrvatska i Hrvatska je Vukovar!

I Vi sve to dobro znate, ali tražite samo negativno, dok mi nudimo pozitivno. Pružamo pravnu i financijsku potporu svim procesima koje su udruge logoraša srpskih koncentracijskih logora pokrenule pred sudovima u Srbiji. Sve to činimo sustavno, temeljito i dugoročno.

Penava je za Aferu Zmijanović „morao znati“! Hoće li podnijeti ostavku i zatražiti izvanredne izbore u DP-u?

A A A