Vijesti
21. 11. 2022.

Solidarnost s Ukrajinom, energetska sigurnost Europe, zaštita građana i gospodarstva & ulazak slovačkog premijera u EPP!

Politička skupština EPP-a u Lisabonu: ,,Nastavljamo pomagati Kijevu, koji danas brani civilizacijske i demokratske vrijednosti cijele Europe. Kao najveća politička obitelj, koja je vodila Europu i u ključnim trenucima u prošlosti, tako i danas imamo najveću odgovornost iznjedriti snažni odgovor na globalnu krizu“. Manfred Weber je objavio da je vladajuća stranka u Slovačkoj OLANO pristupila EPP-u i istaknuo da će HDZ opet imati važnu ulogu u pobjedi na EU izborima: „Plenković vodi RH u Schengen i eurozonu. Zahvaljujući uspjesima Vlade RH, HDZ i u 6. godini mandata ima uvjerljivu podršku, čime se malo koja stranka može pohvaliti“.

Na velikom skupu Europske pučke stranke, političke obitelji narodnjačko-demokršćanskih stranaka desnog centra, u ime HDZ-a sudjelovali su eurozastupnik Karlo Ressler, predstojnik Ureda Predsjednika HDZ-a i glasnogovornik Vlade RH Marko Milić te međunarodna tajnica Mladeži HDZ-a Tea Jerković.

Manfred Weber: HDZ je pokretačka snaga EPP-a!

U glavnom gradu Portugala bila je i potpredsjednica EPP-a i Europske komisije Dubravka Šuica, ujedno članica Predsjedništva HDZ-a.

Slava Ukrajini!

Na Političkoj skupštini raspravljalo se o nizu aktualnih tema, osobito o posljedicama ruske agresije na Ukrajinu, energetskoj sigurnosti Europe i inflatornim pritiscima.

Za CNN: Na pravoj smo strani - povijest će to upamtiti!

Europski pučani izrazili su čvrstu podršku ukrajinskom narodu i Ukrajini, čija infrastruktura trpi stravična razaranja, o čemu su izaslanike detaljno izvijestili gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko i predsjednica stranke „Sveukrajinski savez - Domovina“ Julija Timošenko, koji su se obratili video vezom.

,,Nastavljamo sa svakom mogućom pomoći Ukrajini, koja danas brani vrijednosti cijele Europe. Kao najveća politička obitelj Starog kontinenta, koja je vodila Europu i u ključnim trenucima u prošlosti, tako i danas EPP ima najveću odgovornost iznjedriti snažni odgovor na energetsku krizu i inflatorne pritiske te pokazati da čvrsto stoji uz europske građane i gospodarstvo!'' - ključne su to poruke s Političke skupštine EPP-a.

Važna uloga HDZ-a u Europi

Govoreći o pripremama za izbore za Europski parlament 2024. godine, na kojima naša politička grupacija želi zadržati vodeću poziciju, predsjednik EPP-a (i Kluba EPP-a u EP-u) Manfred Weber (bavarska Kršćansko-socijalna unija/ CSU) pozvao je na snažnu mobilizaciju svih sestrinskih stranaka:

- Na tim će izborima ponovno važnu ulogu imati HDZ koji, na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem, vodi Hrvatsku prema članstvu u Schengenu i eurozoni. Zahvaljujući mnogobrojnim postignućima Vlade RH, HDZ ima stabilno povjerenje birača i u 6. godini mandata, čime se malo koja stranka u Europi može pohvaliti!

Hrvatska čini Europu jačom! Hvala na kontinuiranoj, snažnoj, dosljednoj potpori našem ulasku u Schengen i eurozonu!

Naš glas još jači!

Na Političkoj skupštini EPP je dobio novu članicu - OLANO (OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti), stranku slovačkog premijera Eduarda Hegera.

„S ponosom mogu objaviti da naša politička obitelj raste i da naš glas postaje još jači! Dobro došli, premijeru Hegeru! Zajedno ćemo naporno raditi na izgradnji prosperitetnije budućnosti Slovačke i Europe“ - istaknuo je Weber.

ŠUICA S LISABONSKIM GRADONAČELNIKOM

Glavni portugalski grad nije slučajno izabran za mjesto održavanja Političke skupštine Europske pučke stranke. Lisabonski gradonačelnik Carlos Moedas, naime, i sam je član EPP-a, a u prošlom sazivu bio je povjerenik Europske komisije za istraživanje, znanost i inovacije. S njim se sastala i naša Dubravka Šuica:

- Puno je zajedničkih tema, od digitalne, zelene i demografske tranzicije do razmjene iskustava o angažmanu građana na lokalnoj razini. Od iznimne je važnosti da zaključci Konferencije o budućnosti Europe stignu do svih naših građana.

A A A