Vijesti
25. 11. 2022.

Izmotavajući se, dio oporbe stoji na strani Kremlja! Zašto su MOST & SDP bili protiv LNG terminala?

Bačić: „Vrijeme je da se Milanovića i njegove sljedbenike otvoreno upita žele li biti dio zapadne demokracije ili su za Putina i agresiju? Kukavički su se dosjetili 'protuustavnosti', traže izlike kako ne bismo pomogli Ukrajini“. Dodajmo da Milanović - dok Bavarska planira osigurati neovisnost o ruskom plinu kroz stratešku suradnju s RH - uporno tvrdi da 'Hrvatska nije nikakav energetski igrač'. I da nikad neće biti. Grbin se protivio gradnji 'štetnog' terminala jer 'smrdi na interese', jer je 'neisplativ'. Istu su nebulozu ponavljali MOST-ovci. Slučajnost? Parafrazirajmo Grbina: Smrdi na nečije interese, ali oni zasigurno nisu ni hrvatski ni europski ni ukrajinski.

Bijedne pokušaje Milanovićevih trabanata da prijedlog o sudjelovanju Hrvatske vojske u EU misiji vojne potpore Ukrajini (EUMAM) proglasi protuustavnim komentirao je i predsjednik Kluba HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić:

- Vrijeme je da se Milanoviću i dijelu oporbe otvoreno postavi pitanje - Želite li biti dio zapadne demokracije i na pravoj strani povijesti ili ste za Putina i RUS agresora? Što drugo reći kada očito traže izlike kako se Hrvatska ne bi uključila u misiju pomoći Ukrajini, misiju koju je zajednički osnovala Europska unija!

Neka Hrvati vide tko je tko! Vlada predložila da HV sudjeluje u EU misiji za potporu Ukrajini - na zastupnicima je odluka

Neka se oporba napokon deklarira!

Svoje stvarne nakane nastoje zamagliti, prikriti i „tezom“ da Ukrajina „nije naša saveznica“ iako je članica NATO vojnog programa Partnerstvo za mir - nastavio je Bačić:

- Hrvatski sabor u 10 je godina donio 44 odluke istog ili sličnog sadržaja, no kod ove 45. kukavički su se dosjetili da je to „protuustavno“!? Ponovit ću: neka se oporba napokon deklarira podupire li Rusiju ili Ukrajinu! To su dosad jedino „Hrvatski suverenisti“ imali hrabrost učiniti. Njihov nam je stav neprihvatljiv, ali je barem jasan, ne skrivaju se iza „neustavnosti“.

ZAŠTO MILANOVIĆ TVRDI DA HRVATSKA NEĆE POSTATI ENERGETSKO ČVORIŠTE?

I bavarski premijer Markus Söder izvijestio je (na društvenim mrežama) o svom posjetu LNG terminalu - u društvu s predsjednikom Vlade RH Andrejem Plenkovićem i austrijskim kancelarom Karlom Nehammerom.

Započinjemo energetsku suradnju s Austrijom i Bavarskom - Stvaramo europsko čvorište za opskrbu plinom!

U objavi pod egidom „Rad na energetskom planu budućnosti“ Söder je istaknuo da podržava proširenje terminala na Krku i izgradnju plinovoda od Hrvatske prema sjeveru te da je Bavarska orijentirana na jug što se tiče dugoročne opskrbe „plinom, a ubuduće i vodikom“.

Posrnuli Grbin & MOST-ovi mališani i mališanke

I dok Bavarska planira osigurati energetsku neovisnost o Rusiji kroz stratešku suradnju s Hrvatskom, Milanović je upirao „dokazivati“ da, citiramo, „Hrvatska nije nikakav (energetski) igrač“. I da to nikada neće biti.

Peđa Grbin žestoko se protivio izgradnji terminala kod Omišlja, navodeći da je „štetan“, da „smrdi na interese i interesne skupine“. Tvrdio je čak i da „nije isplativ“, a tu su nebulozu ustrajno ponavljali i MOST-ovi mališani i mališanke.

Smrdi, opasno smrdi

Svi dionici kampanje protiv LNG terminala - zahvaljujući kojem je RH, za razliku od većine EU država, prestala biti ovisna o ruskom plinu - danas se protive odlasku 10-ak hrvatskih vojnih instruktora u inozemstvo ili dolasku stotinjak ukrajinski vojnika u našu zemlju.

Slučajnost? Uobičajena zavist, politički diletantizam i kompleksaški pokušaji podmetanja noge našoj Vladi? li i nešto više od toga? Procijenite sami. Parafrazirajmo Grbina: Smrdi na nečije interese, ali oni zasigurno nisu ni hrvatski ni europski ni ukrajinski.

SDP-ova komesarka mogla bi opet skakati pred bagere

A A A