Vijesti
5. 12. 2022.

Ponosni smo i sretni. Bravo, Hrvatska! Bravo, Vatreni!

(PHOTO) Vatrene je s tribina u Dohi, u osmini finala Svjetskog prvenstva protiv Japana, bodrio i predsjednik Andrej Plenković. Uoči utakmice sastao se u Katru s izbornikom Zlatkom Dalićem kako bi našoj reprezentaciji poželio sreću. Susreo se i s golmanom Dominikom Livakovićem. „Oduševljeni smo! Na djelu imamo sjajnu sinergiju mlađih generacija i igrača s golemim iskustvom i mnogobrojnim trofejima, od Joška Gvardiola do Luke Modrića. Oni mlađi iskazuju zrelost kao da već imaju stotinu reprezentativnih nastupa iza sebe, a oni iskusniji plijene energijom kao da im je 20 godina“.

Putujući u Katar kako bi podržao Vatrene na utakmici osmine finala protiv Japana, predsjednik Vlade RH i HDZ-a istaknuo je da je još jedan prolazak grupne faze na Svjetskom prvenstvu veliki uspjeh za naš sport u cijelosti:

- Vjerujem da će Vatreni nastaviti s vrhunskim rezultatima, na ponos i oduševljenje nacije!

S Dalićem & Livakovićem

Ujutro na dan utakmice, Andrej Plenković sastao se u Katru s hrvatskim izbornikom Zlatkom Dalićem te njemu, svim igračima i stručnom stožeru poželio sreću:

- Puna podrška g. Daliću i svim hrvatskim reprezentativcima! Vatreni, cijela Hrvatska je uz vas!

Tom se prilikom susreo i s golmanom Dominikom Livakovićem - koji će na utakmici, obranivši 3 od 4 penala, postati heroj nacije.

Nacija ispunjena ponosom!

Uoči svog dolaska na stadion, kojih sat vremena prije osmine finala, Plenković je u kratkom razgovoru za RTL Danas napomenuo da je u našoj izabranoj vrsti „na djelu sjajna sinergija mlađih generacija te igrača s golemim iskustvom i mnogobrojnim trofejima, od Joška Gvardiola do Luke Modrića“:

- Oduševljeni smo! Oni mlađi igrači iskazuju zrelost kao da već imaju stotinu reprezentativnih nastupa iza sebe, a oni iskusniji plijene energijom kao da im je 20 godina. Svaka nam je pozicija kvalitetno pokrivena. Navijamo za sve Vatrene, za cijeli tim, za Hrvatsku!

BRNJAC: Sportaši su naši najbolji ambasadori, a kockice prepoznatljivi brend u svijetu!

Uz premijera Plenkovića u Katru su i potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.

Ministrica Nikolina Brnjac nije skrivala oduševljenje nakon slavlja u osmini finala:·

- Vatreni su opet pokazali snagu, srce, znanje i karakter te ostvarili maestralan uspjeh! Ponovo smo među osam najboljih reprezentacija svijeta! Sportašice i sportaši najbolji su ambasadori kad govorimo o promociji Hrvatske, a kockice su prepoznatljivi brend u cijelom svijetu!

Dodala je, odgovarajući na pitanje novinara, da je Vlada RH osigurala do sada najveći proračun za sport, više od pola milijarde kuna:

- Također, donesen je novi Zakon o sportu s nizom noviteta koji će poboljšati sustav i dodatno unaprijediti status sportaša i trenera.

A A A