Vijesti
6. 12. 2022.

Sućut predsjednika Plenkovića u povodu smrti generala Pavla Miljavca

Doprinos generala Miljavca u obrani Domovine te ustroju i razvoju Oružanih snaga RH ostat će trajno u sjećanju hrvatskih građana. Profesionalno je i pouzdano radio na jačanju sposobnosti Hrvatske vojske i razvoju obrambenog sustava te promicao zajedništvo, vrijednosti Domovinskog rata i dostojanstvo hrvatskih branitelja kao temelja hrvatske države.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković uputio je izraze sućuti obitelji i Hrvatskomu generalskom zboru u povodu smrti Pavla Miljavca:

U temeljima hrvatske države

S tugom sam primio vijest o iznenadnoj smrti i preranom odlasku general pukovnika Pavla Miljavca.

Ime generala Miljavca utkano je u temelje hrvatske države. Njegovo sudjelovanje u Domovinskom ratu te doprinos ustroju i razvoju hrvatskih Oružanih snaga RH ostat će trajno u sjećanju hrvatskih građana.

Načelnik Glavnog stožera & predsjednik HGZ-a

Kao načelnik Glavnoga stožera Oružanih snaga profesionalno je i pouzdano radio na jačanju i poboljšanju sposobnosti Hrvatske vojske te razvoju obrambenog sustava.

Djelujući kao predsjednik, a potom i počasni predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, promicao je zajedništvo, vrijednosti Domovinskog rata i dostojanstvo hrvatskih branitelja kao temelja hrvatske države.

Odbili smo zamolnicu Tužiteljstva BiH. Štitimo nacionalne interese & legitimitet Bljeska i pravednoga Domovinskog rata!

Ministar obrane & saborski zastupnik

Svoj je doprinos dao i hrvatskom političkom životu. Bio je ministar obrane te zastupnik u Hrvatskom saboru, angažirano radeći na zaštiti interesa hrvatskih branitelja i čuvanju stečevine Domovinskog rata.

U ime Vlade i u svoje osobno ime, obitelji i Hrvatskom generalskom zboru upućujem izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja.

A A A