Vijesti
12. 12. 2022.

Zar će opet, kao s Lex Perković, teško narušiti kredibilitet Hrvatske?

(VIDEO) „Zahvaljujući Vladinoj dosljednoj politici partnerstva i savezništva Hrvatska je i dobila povjerenje za Schengen te postala respektabilan igrač na međunarodnoj sceni. Neobjašnjivim odbijanjem zajedničke misije potpore Ukrajini, međutim, ugrozili bismo svoj ugled, slično kao kada su neposredno pred naš ulazak u EU pokušali zaštititi udbaške zločince. Prihvaćanjem EUMAM-a iskazali bismo solidarnost s ukrajinskim narodom, žrtvom brutalne agresije kao i mi Hrvati prije 30 godina, ali i potvrdili da poštujemo demokratske i civilizacijske vrijednosti zbog kojih smo i ušli u NATO i EU“ - poručio je Branko Bačić nakon sastanka nacionalnog vodstva HDZ-a.

Nakon redovite sjednice Šireg predsjedništva HDZ-a, pred novinare je stao potpredsjednik naše stranke Branko Bačić.

Donosimo ključne poruke iz njegove izjave i odgovora na pitanja novinara:

Schengen, roditeljske naknade, ekstraprofit

Schengen kao dodatni, snažni vjetar u leđa gospodarskom rastu …

Za Hrvatsku je ulazak u europodručje & Schengen kao povratak kući!

… zakonske izmjene kojima naknade za roditelje djece s poteškoćama u razvoju povećavamo s 2.328 na 4.157 kuna …

… sutrašnja saborska rasprava o porezu na ekstraprofit… Sve su to teme, a bilo ih je još dosta, koje smo analizirali ili se za njih pripremili.

Sporazum sa SAD-om, 700 milijuna eura iz NPOO-a

Na sastanku nacionalnog vodstva HDZ-a razgovarali smo i o ratifikaciji Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja sa SAD-om, kojim dvije države produbljuju svoje strateške odnose …

Schengen i eurozona, neradna nedjelja, strateški ugovor sa SAD-om, avioni Rafale… To je ovisilo o nama. No pomoć Ukrajini ovisi o oporbenim zastupnicima!

… o novih 700 milijuna eura bespovratnih EU sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) za razvojno-socijalne projekte i nastavak reformi …

… o europskom dijalogu o ograničavanju cijene plina te o izvanrednoj sjednici Hrvatskog sabora u petak, 16. prosinca, sa Strategijom digitalne Hrvatske kao jednom od točaka dnevnog reda. Itd.

Na strani demokracije i međunarodnog prava

Prihvaćanjem EUMAM-a iznova bismo iskazali solidarnost s ukrajinskim narodom, žrtvom brutalne agresije kao i mi Hrvati prije 30 godina, ali i potvrdili da poštujemo demokratske i civilizacijske vrijednosti zbog kojih smo i ušli u NATO i Europsku uniju.

Hoće li se oporba i dalje zakopavati u živi pijesak slijepo se povodeći za Milanovićevim lažima?

Mali narod kao što je naš hrvatski uvijek mora biti na strani demokracije i međunarodnog prava te reagirati na njegovu ugrozu. Ne smijemo kalkulirati, ne smijemo se plašiti. Da nije bilo demokracije 90-ih godina prošlog stoljeća, da nismo imali višestranački parlamentarni sustav, pitanje je kakav bi bio ishod Domovinskog rata.

Zahvaljujući dosljednoj politici partnerstva i savezništva naše Vlade Hrvatska je i dobila povjerenje za Schengen i postala respektabilan igrač na međunarodnoj sceni.

Štetočina Milanović & njegovi mališani

Svojevrsnim reteriranjem od svojih vrijednosti i ničim opravdanim odbijanjem zajedničke EU misije potpore Ukrajini, međutim, narušili bismo svoj kredibilitet - slično kao s Lex Perković neposredno pred ulazak u EU.

Svjedočimo epskom posrnuću oporbe! Jedni iznose proruske stavove, drugi se boje Milanovića & mimo svojih uvjerenja staju na njegovu stranu

Nastavljamo konzultacije s oporbenim klubovima, nadamo se da će donijeti ispravnu odluku i da će veliki dio njih glasovati - ZA. SDP i Zeleno-lijevi blok? Što se njih tiče, nisam optimističan. A MOST? Oni su u startu rekli da neće podržati prijedlog.

A A A