Vijesti
8. 1. 2023.

Preporučujemo svima da vrate cijene na stanje od 31. prosinca. Vlada RH ima puno arsenala u svojim rukama!

PVRH Plenković: Ako je država u krizama čvrsto stala iza poduzetnika, onda se od njih očekuje da budu fer prema vlastitim potrošačima. Službe su na terenu, a reagirat će i sile tržišta. Nakon što se predoči tko je zbog pohlepe podigao cijene za 15, 20 ili čak 80%, siguran sam da naši sugrađani više neće ići u te kafiće, restorane, trgovine... PPVRH Butković: Savjetujem im da budu solidarni, korektni, razumni. Na raspolaganju nam je niz mehanizama: ukidanje subvencionirane struje, zamrzavanje cijena, dodatno oporezivanje... Ministar Filipović: Drago nam je da je dio poslovnih subjekata već vratio stare cijene. Oni koji to ne učine morat će položiti račune. Mislim da to za njih neće biti dobro.

Premijer ANDREJ PLENKOVIĆ: Stat ćemo na kraj lovcima u mutnom!

Preporučujem svima da vrate cijene na stanje od 31. prosinca. Vlada RH ima puno arsenala u svojim rukama - stat ćemo na kraj lovcima u mutnom, onima koji bi neopravdanim poskupljenjima htjeli prevariti građane.

Sankcije & ukidanje mjera pomoći za profitere! Inspekcije provode pojačani nadzor - cijene se moraju vratiti na stanje od 31. prosinca!

Nije im porastao nijedan ulazni trošak!

Sa Stare na Novu godinu nije im porastao nijedan ulazni trošak. Ako je država u vremenu najveće krize čvrsto stala iza gospodarstvenika, onda se od njih očekuje da budu pošteni i fer prema vlastitim potrošačima.

Službe su na terenu, a reagirat će i sile tržišta. Nakon što se javnosti predoči tko je zbog svoje pohlepe podigao cijene za 10, 15, 20 ili čak 80%, siguran sam da naši sugrađani više neće ići u te kafiće, restorane, trgovine... 

PPVRH za gospodarstvo OLEG BUTKOVIĆ: Zaključak o vraćanju starih cijena je - obvezujući!

Savjetujem im da budu solidarni, korektni, razumni. Naša Vlada na raspolaganju ima niz mehanizama kako natjerati lovce u mutnom da vrate cijene na one od 31. prosinca - od dodatnog oporezivanja, preko ukidanja subvencionirane struje, do novog zamrzavanja cijena proizvoda. Naš zaključak o vraćanju starih cijena je - obvezujući.

S tim da napominjem da ima i pozitivnih primjera, da su neki spustili cijene, zaokruživali na niže - dok su ih pojedini neopravdano podigli za čak 50%.

S tim da napominjem da ima i pozitivnih primjera, da su neki spustili cijene, zaokruživali na niže - dok su ih pojedini neopravdano podigli za čak 50%.

Uvođenje eura kao izlika za ekstraprofit!? Neće!

'Ajmo stvari postaviti na pravi način. Država je u globalnoj krizi uslijed ruske agresije na Ukrajinu napravila doista puno. Donijeli smo zaštitne mjere vrijedne 3.6 milijardi eura, nismo gledali tko je tko, je li telekom operator ili ugostitelj, trgovac ili frizer. Tako jedan veliki operator, zahvaljujući našoj intervenciji, plaća struju četiri puta manje u odnosu na ugovor koji je imao...

I sada bi oni htjeli zloupotrijebiti strateško postignuće s uvođenjem eura - koje nema nikakve veze s ovim poskupljenjima - kao izliku za ekstraprofit!? Neće!

I još nešto: cestarina na autocesti ZG-ST ostaje ista. Nema podizanja cijene.

Ministar gospodarstva DAVOR FILIPOVIĆ: Pojačani & kontinuirani nadzori nadležnih službi!

Drago nam je da je dio poslovnih subjekata već vratio stare cijene. Oni koji to ne učine morat će položiti račune. Mislim da to za njih nikako neće biti dobro. Država protiv profitera, kako smo već više puta istaknuli, ima niz alata na raspolaganju: cjelodnevne inspekcije, zamrzavanje cijena 100-tinjak proizvoda, ukidanje subvencija na struju, novi porezi...

Neka lovci u mutnom zauzdaju svoje „apetite“ - Dokazano je da za niže cijene ima prostora!

Obvezujućim Zaključkom Vlade RH nalažu se svim nadležnim službama pojačani i kontinuirani nadzori kako bismo razotkrili sve one koji su pod izlikom konverzije kune pokušali loviti u mutnom i neopravdano podizali cijene.

A A A