Vijesti
12. 1. 2023.

POSLJEDNJI ISPRAĆAJ: Ante Baković - Kruh (1967-2023)

S tugom u srcu na Mirogoju smo se oprostili od našeg prerano preminulog Ante, velikog čovjeka i istinskog domoljuba, utemeljitelja HDZ-a i suradnika prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te predsjednika Hrvatskog odbojkaškog saveza. Mario Kapulica: Ante nije bio političar koji se bavio domoljubljem. On je bio domoljub u politici i u svemu što je radio. Zbog njegove ga je otvorenosti, iskrenosti i neposrednosti Tuđman osobito volio. I Andrej Plenković u njemu je gledao iskrenog prijatelja kojeg je cijenio i poštivao.

„Sjetimo se našeg Ante u molitvama. Pamtimo ga onakvog kakav je bio. Vedar, društven, borben“ -  poručio je Mario Kapulica, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“, u posmrtnom slovu na posljednjem ispraćaju Ante Bakovića na zMirogoju:

- Unatoč teškoj bolesti, nikada nije napuštao arenu. Optimizam, odvažnost, vjera, borba i trpljenje, ali i dobrota i davanje, bili su njegov izbor. Prije samo dva mjeseca Ante je ušao u Nacionalni odbor HDZ-a, stranke koja je 34 godine bila dio njegovog identiteta, baš kao što je i Hrvatska oduvijek bila dio identiteta njegove obitelji.

„Ante, međutim, nije bio političar koji se bavio domoljubljem. On je bio domoljub u politici i u svemu što je radio“ - istaknuo je Kapulica:

- Zbog njegove ga je otvorenosti, iskrenosti i neposrednosti dr. Tuđman osobito volio. I Andrej Plenković u njemu je gledao iskrenog prijatelja kojeg je cijenio i poštivao.

Sućut predsjednika Andreja Plenkovića u povodu smrti Ante Bakovića

„A ja sam, dragi moj Ante, povlašten što si bio ne samo moj prijatelj, nego i najbliži i najpovjerljiviji suradnik u desetljeću Franje Tuđmana i Gojka Šuška u kojem si, kao momak od svega 30-ak godina, ne bez razloga, bio jedan od ključnih ljudi“ - zaključio je predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a.

KOMEMORACIJA

Prije sahrane na zagrebačkom Gradskom groblju, u Westinu je održana komemoracija u organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora.

Oproštaj od Ante Bakovića: Otišao je "Kruv", ostao je dubok ljudski trag

Još jednom izražavamo iskrenu sućut ožalošćenoj obitelji, tugujućoj rodbini te svim prijateljima i suradnicima našega dobrog Ante.

A A A