Vijesti
16. 1. 2023.

Neka se Milanović i njegovi mališani pred demokratskim svijetom sami peru od svojih proruskih stavova & teza o „američkim robovima“!

(VIDEO) PHDZ/PVRH Andrej Plenković: „Sramotno glasovanje o EUMAM-u problem je MOST-a, SDP-a, DP-a… a ne naš. Zar bih u intervjuima to trebao podržavati, tvrditi da je Vlada odbila pomoći Ukrajini? Milanović na dan međunarodnog priznanja sipa antiameričke, anti NATO, antieuropske izjave, a ispratio je HV upravo u misiju NATO-a u Poljsku?! Njegovim apsurdima nikad kraja. Svi se zgražavaju, pitaju se 'Helou, što to on zbori?'. Nanosi štetu nacionalnim interesima, no demokratski svijet zna, na sreću, tko je tko kod nas“. Na Širem predsjedništvu HDZ-a jednoglasno je odlučeno da će akademik Željko Reiner zamijeniti Branka Bačića na mjestu šefa našega zastupničkog kluba u Hrvatskom saboru.

Nakon redovitog sastanka nacionalnog vodstva HDZ-a, drugog u novoj godini, predsjednik naše stranke i naše Vlade stao je pred novinare.

Donosimo ključne naglaske iz izjave Andreja Plenkovića i njegovih odgovora na pitanja okupljenih novinara:

Reiner - čovjek golemog iskustva

Jednoglasno smo donijeli odluku da će akademik Željko Reiner zamijeniti kolegu Branka Bačića na mjestu predsjednika Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru. Bio je i ministar i predsjednik Hrvatskog sabora, siguran sam da će kao čovjek golemog iskustva na najbolji mogući način koordinirati aktivnosti HDZ-ovih zastupnika, ali i voditi dijalog s koalicijskim partnerima i predstavnicima oporbe.

Na Markov trg umjesto Bačića iz 10. izborne jedinice dolazi gđa Danica Baričević, koja je i bila zastupnica sve dok se nije vratio Andro Krstulović Opara.

Itekako vodimo računa o Slavoniji

Bivša ministrica Nataša Tramišak također se vraća u saborske klupe. Po logici stvari, njezina zamjena Goran Ivanović trebao bi izići, no dogovorili smo se da mu mandat prepusti gradonačelnik Osijeka Ivan Radić s obzirom na svoje velike i važne obveze.

HDZ i dalje itekako vodi računa o Slavoniji, između Središnjice i HDZ-a Osječko-baranjske županije - naše vrlo uspješne, pobjedničke organizacije - nema otvorenih pitanja. Ne kanimo se vraćati na stare teme.

Projekt Slavonija, Baranja i Srijem: U 6 godina otkad je pokrenut ugovoreno 20.5 milijardi kuna za 34.000 razvojno-socijalna projekta!

Obnova - ključni prioritet u 2023.

Obnova je u 2023. - nakon godine isporuke strateških postignuća - ključni prioritet Vlade RH. Uvjeren sam da ćemo integriranjem Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje te Fonda za obnovu Grada Zagreba u Ministarstvo graditeljstva, pojednostavljivanjem administrativnog procesa i uklanjanjem dijela procedura napraviti veliki iskorak, da će obnova dobiti snažni zamah i ubrzanje.

Cilj je u zadanom roku iskoristiti sva sredstva iz Fonda solidarnosti EU-a i osigurati da više nitko ne bude u kontejnerskim naseljima. Višestambene zgrade u Petrinji, Glini i Topuskom dobro napreduju, no moramo ubrzati izgradnju zamjenskih kuća i unaprijediti samoobnovu.

Očekujem da će već u utorak, između aktualnog prijepodneva i mog izvješća o sastancima Europskog vijeća, Hrvatski sabor dati povjerenje novim ministrima Branku Bačiću i Šimi Erliću.

Kremljenko ponovno u elementu

Kakva je to antiamerička politika, anti NATO politika, pa onda valjda i antieuropska politika, a danas su Milanović i ministar obrane Banožić ispratili Hrvatsku vojsku upravo u misiju NATO-a u Poljsku?!? Milanovićevim apsurdima nikad kraja...

Svi se ozbiljni akteri zgražavaju, pitaju se „Helou, što to Milanović zbori?“, zašto baca štetne teze da su Hrvati nekakvi „američki robovi“, i to na obljetnicu mirne reintegracije, koju je vodio američki general Jacques Klein, i međunarodnog priznanja RH.

Milanović opet zvijezda ruskih režimskih medija!

U čije ime i za čiji račun?

U čije ime i za čiji račun Milanović izgovara te teze? To su ozbiljne političke greške na štetu hrvatskih nacionalnih interesa, no demokratski svijet zna, na sreću, tko je tko u Hrvatskoj.

Milanović ustrajno štiti interese Kremlja. Glavna je zvijezda u Putinovim medijima, a izoliran u demokratskom svijetu

I nikog ja ne „prokazujem“, kako to Milanović imputira, nego me strani novinari pitaju za njegova proruska stajališta. Zar bih to trebao podržavati, tvrditi da je i Vlada odbila pomoći Ukrajini? Nek' se Milanović i njegovi mališani sami peru od svog sramotnog glasovanja o EUMAM-u. To je problem MOST-a, DP-a, SDP-a… a ne naš.

A A A