Vijesti
20. 1. 2023.

Naša Vlada RH započinje izgradnju novog stadiona na Maksimiru & obnavlja Zagrebačku katedralu!

Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić i hrvatski premijer Andrej Plenković održali su na Kaptolu sastanak na temu tijeka obnove sakralnih objekata, kao i rješavanja imovinsko-pravnih odnosa u svrhu izgradnje stadiona na Maksimiru. Za provedbu „Akcije Maksimir“ zaduženi su PPVRH Branko Bačić i pomoćni biskup mons. Mijo Gorski. Izgradit će se ili obnoviti nogometni stadioni i u drugim gradovima, posebno uzimajući u obzir iznimne uspjehe Vatrenih - koji su proslavili Hrvatsku diljem svijeta!

Predstavnici Zagrebačke nadbiskupije izvijestili su Vladino izaslanstvo o tijeku obnove sakralnih objekata na području Zagrebačke nadbiskupije, gdje radovi zadovoljavajuće napreduju - navodi se u priopćenju iz Vlade RH.

Razgovaralo se i o daljnjoj dinamici radova nakon što budu iskorištena sredstva iz Fonda solidarnosti Europske unije za potrebe obnove Zagrebačke katedrale i ostalih crkvenih objekata.

Otvorena podrška Zagrebačke nadbiskupije

Premijer Andrej Plenković - nastavlja se u priopćenju - istaknuo je namjeru Vlade da podrži izgradnju stadiona u Zagrebu, kao i obnovu stadiona u drugim gradovima, uz sudjelovanje svih ostalih dionika, posebno uzimajući u obzir iznimne uspjehe nogometne reprezentacije koja je proslavila Hrvatsku diljem svijeta.

Intervju za CNN: Hrvatska ima sjajne turističke rezultate, čemu itekako pridonose fantastični uspjesi naših Vatrenih!

Kardinal Josip Bozanić izrazio je spremnost na suradnju i otvorenu podršku Zagrebačke nadbiskupije glede izgradnje novoga stadiona na Maksimiru.

Uz jasnu podršku i namjeru da se što prije krene u izgradnju stadiona, potpredsjednik Vlade Branko Bačić i mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački, zaduženi su za operativno poduzimanje svih daljnjih potrebnih aktivnosti za nastavak suradnje - zaključuje se iz Banskih dvora.

SUDIONICI SASTANKA NA KAPTOLU

Uz predsjednika Vlade na sastanku su sudjelovali ministrica kulture i medija te predsjednica Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Nina Obuljen-Koržinek, potpredsjednik Vlade te ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine Branko Bačić, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica te glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Uz kardinala Josipa Bozanića bili su pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski, generalni vikar i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola mons. Tomislav Subotičanec, potpredsjednik Odbora za obnovu katedrale mons. Zlatko Koren i potpredsjednik odbora za obnovu Nadbiskupskog dvora i kompleksa Šalata preč. Ivica Budinšćak.

A A A