Vijesti
19. 1. 2023.

IZ RUSIJE S LJUBAVLJU: Karijes s Pantovčaka - kremljanski glasnogovornik

(VIDEO) Lavrov je posve očekivano pohvalio Milanovića. Njegove se teze o 'apsurdnosti sankcija' ili 'proxy ratu koji SAD i NATO vode protiv Rusije uz pomoć Ukrajine' ionako potpuno poklapaju sa službenim moskovskim narativom. Plenković: S jedne je strane Milanović s proruskim stavovima i štetočinskom politikom za naš međunarodni položaj, a s druge Vlada RH s principijelnom i ispravnom potporom žrtvi agresije. Netko radi dobro i korisno za državu, a netko joj nanosi - štetu! Habijan: Više nema dvojbi kako bi Milanović volio da je Hrvatska u malenom, izoliranom društvu Rusije, Sjeverne Koreje, Bjelarusa i Nikaragve. Slijepo ga slijedeći, dio oporbe stao je na krivu stranu povijesti. I ta će ih sramota zauvijek pratiti!

Nema razlike između onog što tvrde Milanović ili Putin (ili Lavrov) dok tezama o „posredničkom ratu“ opravdavaju svirepu agresiju na Ukrajinu.

Kremlj podjednako uživa i dok Milanović, opet i samo u korist ruskog nedemokratskog režima, pljuje po Europskoj uniji ili podmeće apsurdne teze o Hrvatima kao „američkim robovima“.

Milanović opet zvijezda ruskih režimskih medija!

Prepun razumijevanja za Putina

Iz Davosa, gdje je sudjelovao na Godišnjem sastanku Svjetskog gospodarskog foruma (WEF), slučaj je komentirao premijer Andrej Plenković:

- S jedne je strane Milanović koji već godinu dana zastupa proruska stajališta, koji vodi štetočinsku politiku za međunarodni položaj Hrvatske, a s druge je naša Vlada sa svojom principijelnom i ispravnom potporom Ukrajini, uz jasnu osudu agresije, te konzistentnom vanjskom politikom koja štiti nacionalne interese i temeljne vrijednosti koje dijelimo kao članica EU-a i NATO-a.

Zašto je „desnica“ za Milanovića, Rusiju, izolaciju & profitere, a protiv visokog predstavnika u BiH, Ukrajine, NATO-a & Europe?!

Milanović je prepun razumijevanja za Putina, a to čini samostalno, bez ikakvih konzultacija s Vladom RH - dodao je Plenković:

- O tome stalno govorim. Netko radi dobro i korisno za državu, ono što jača njenu međunarodnu reputaciju, a netko joj nanosi štetu! Prisjetimo se i kako je nastojao dodatno otežati položaj Hrvata u BiH neprekidnim vrijeđanjem visokog predstavnika.

Kremljenko bi nas rado odveo u izolaciju

Na novi izgred „Kremljenka s Pantovčaka“ reagirao je i zastupnik Damir Habijan:

- S jedne strane imamo Milanovića koji bi, u usamljenom društvu ruskog agresorskog režima, odveo Hrvatsku u međunarodnu izolaciju, a s druge premijera Plenkovića koji na WEF-u u Davosu razgovara s gospodarskim i političkim liderima svijeta.

U zahtjevnoj 2022. izdašnim smo mjerama zaštitili građane & ostvarili rast od 6%, dajući doprinos zajedničkom europskom suočavanju s globalnim izazovima!

Habijana nimalo nisu iznenadile pohvale koje je jedan od najbližih Putinovih suradnika Sergej Lavrov udijelio Milanoviću:

- Njihov je narativ identičan. I to ne samo sada, nego od početka ruske agresije. A i prije nje. Prisjetimo se Milanovićevih tvrdnji o „ukrajinskim nacistima“, „korumpiranoj Ukrajini“, „nepobjedivoj ruskoj vojsci“, „državnom udaru na Majdanu uz pomoć EU-a i SAD-a“… Njegove zadnje teze o „američkim robovima“ samo su nastavak jedne te iste retorike.

Karijes s & njegovi mališani pod ruku s Putinom & Sjevernom Korejom

Naš je zastupnik Habijan Milanovićevim antiameričkim, anti NATO, antieuropskim i antiukrajinskim stavovima posvetio i slobodni govor u Hrvatskom saboru:

- Opet sipa uvrede na račun EU-a, a s uvažavanjem govori o kremljanskim dužnosnicima. Više nema dvojbi kako bi on volio da je Hrvatska u malenom, izoliranom društvu ruskog agresorskog i autokratskog režima. Slijepo slijedeći Milanovića, nažalost, dio oporbe stao je na krivu stranu povijesti, u društvo sa Sjevernom, Bjelorusijom i Nikaragvom. I ta će ih sramota zauvijek pratiti!

Neka se Milanović i njegovi mališani pred demokratskim svijetom sami peru od svojih proruskih stavova & teza o „američkim robovima“!

Ako su dosad neki i sumnjali, sada bi svima moralo biti jasno tko je i što je Milanović - zaključio je Habijan.

A A A